Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Μια εφικτή ουτοπία;»


«Αν ο Θεός ήθελε να ζούμε σε μια ελευθεριάζουσα κοινωνία θα μας έδινε τις 10 Παραινέσεις και όχι τις 10 Εντολές» Zig Ziglar 

«Μια εφικτή ουτοπία;»

To σύγχρονο παγκόσμιο «σύστημα» πιστεύει ότι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν πρέπει να είναι απλοί αριθμοί σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αντιθέτως ο καθένας πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι άτομο με υπόσταση και προσωπικότητα και ότι κανένας δεν είναι ίσος με τον άλλο και κανείς, πόσο μάλλον, δεν είναι ίδιος με τον άλλο, όσο και αν ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός ή και άλλα διαφορετικά συστήματα διακυβέρνησης θέλουν να υποκρίνονται. 

Ο καθένας έχει δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στη διαφοροποιήση από τη μάζα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία στην οποία επικρατεί η ισονομία και η δίκαιη ανισότητα της συνεισφοράς προς την κοινωνία, σε μια πολιτεία που κάθε άτομο θα είναι εξίσου σημαντικό. 

Ο καθένας έχει δικαίωμα να εργάζεται όπως επιθυμεί, με τον τρόπο που επιθυμεί, χωρίς να παραβιάζει και να καταπατά τις ελευθερίες του συνανθρώπου του. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να ξοδεύει όσα κερδίζει, να νίωθει ασφαλής, να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του στην αγορά και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, να είναι φορέας περιουσίας, να έχει το Κρατος ως υπηρέτη και όχι το αντίστροφο.

Μια ελεύθερη κοινωνία και μια ελεύθερη οικονομία λειτουργώντας συνδυαστικά σε ένα σύστημα αξιοκρατίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω εξέλιξη της κοινωνίας , της πολιτικής, της οικονομίας, του Πολιτισμού.

'Ελενα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου