Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

S.O.S! (VIDEO) ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ Ε.D.F. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!


«Θα μπορούσε και εύκολα κάποιος να πει τι σχέση έχει αυτό που βιώνει η χώρα μας με αυτή την είδηση.
Δυστυχώς τίποτα δεν είναι τυχαίο… όλα δείχνουν πως η μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη/ρύπανση πάνω στον πλανήτη και ο μεγάλος αριθμός του ανθρώπινου είδους συμβάλουν σε αυτά τα φαινόμενα. 
Μήπως είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; 
Πως αυτό μπορεί να επιτευχτεί;
Πιθανόν θα μπορούσε με τους παρακάτω τρεις τρόπους:1) μια παγκοσμία κρίση που θα μείωνε σε πολλές μάζες το προσδόκιμο ζωής και θα αύξανε τα επίπεδα υπογεννητικότητας (τουλάχιστον) στις αναπτυγμένες χώρες.
2) μια πανδημία που θα οδηγούσε χιλιάδες η εκατομμύρια κόσμου στο θάνατο.
3) ένας παγκόσμιος πόλεμος.


Το νο3 κρίνεται επικίνδυνο πρώτον γιατί ακόμα και η χρήση των συμβατικών οπλών θα αύξανε τη θερμοκρασία του πλανήτη και δεύτερον η ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών θα είχε τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα με την σημερινή κατάσταση (ανάπτυξη/ανοικοδόμηση = βιομηχανίες = ρύποι)    


Το νο2 επίσης επικίνδυνο γιατί δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν ο ιός μεταλλασσόταν και ξέφευγε από τον έλεγχο των εργαστηριών (θα μπορούσε δηλαδή να αφανίσει μεγαλύτερο αριθμό του ανθρώπινου πληθυσμού από όσο υπολόγιζαν η ακόμη και όλο!)


Αρά μήπως μας μένει το νο1 το όποιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Έτσι και αλλιώς όπως όλοι λένε πως η κρίση δεν θα διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια και μιλούν για μια δεκαετία τουλάχιστον… (χωρίς να υπολογίζουμε τι θα συμβεί  αν ξαφνικά όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει για το ποια θα είναι τα μακροχρόνια αποτελέσματα μιας παγκόσμιας εξαθλίωσης και φτωχοποίησης...)»
Αυτό ξέρουμε είναι ότι το  Environmental Defence Fund παραδέχεται τους ψεκασμούς!

Από το ξεκίνημα της βιομηχανικής επανάστασης, η ανθρωπότητα έκανε θελημένα η αθελά της  παρεμβάσεις στο κλίμα της γης. Η τεχνητή κλιματική αλλαγή συμβαίνει. Αλλά τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι η πολιτική μας αποτρέπει από το να αντιδράσουμε γρήγορα; Τι θα λέγατε αν για τον "ευγενή" κατα τα άλλα στόχο μας ψέκαζαν και για άλλους μη ευγενείς σκοπούς;

 Δείτε το βίντεο που ακολουθεί , πολλές απορίες μας σχετικά με την παρέμβαση στο κλίμα και τους ψεκασμούς , βρίσκουν απαντήσεις σε αυτό που ακολουθεί:

 
ΜΕΙΖΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!  ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;Εκατοντάδες ρωγμές στο βυθό, από τις οποίες αναβλύζουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου, ανακαλύφθηκαν από ρωσική αποστολή στα νερά έξω από την Ανατολική Σιβηρία. Οι ερευνητές δηλώνουν έκπληκτοι και ανήσυχοι, δεδομένου ότι το μεθάνιο είναι 20 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου.

Η νέα προειδοποίηση έρχεται από την ομάδα του Ιγκόρ Σεμιλέτοφ, υπεύθυνου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών για την περιοχή της Άπω Ανατολής, ο οποίος είχε δημοσιεύσει μελέτη το 2010, σύμφωνα με την οποία οι εκπομπές μεθανίου από το βυθό του Αρκτικού Ωκεανού φτάνουν τους 8 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

Οι παρατηρήσεις της τελευταίας αποστολής, στο όριο της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Σιβηρίας, καθιστούν σαφές ότι το νούμερο αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο, αναφέρει ο Σεμιλέτοφ στη βρετανική εφημερίδα Independent. Τα τελευταία ευρήματα παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωχημικής Εταιρείας.

«Σε μια πολύ μικρή περιοχή, μικρότερη από 10.000 τετραγωνικά μίλια [26.000 τ.χλμ], μετρήσαμε πάνω από 100 "σιντριβάνια" [...] από τα οποία το μεθάνιο αναβλύζει μέσα από τη στήλη νερού και φτάνει κατευθείαν από το βυθό στην ατμόσφαιρα» αναφέρει ο Σεμιλέτοφ.

Σύμφωνα με αρκετές προηγούμενες μελέτες, στο παγωμένο έδαφος και υπέδαφος της Αρκτικής -τόσο στην ξηρά όσο και στον ωκεάνιο πυθμένα- υπάρχουν τεράστιες ποσότητες παγιδευμένου μεθανίου. Το μεθάνιο αυτό βρίσκεται κυρίως τα αποθέματα φυσικού αερίου και στις αποθέσεις νεκρής οργανικής ύλης, απαντάται όμως και υπό τη μορφή ενυδρίτη του μεθανίου, ενός υλικού που μοιάζει με πάγο και συγκεντρώνεται πάνω στο βυθό.
Η άνοδος της θερμοκρασίας πιστεύεται ότι έχει επιταχύνει δραματικά την απελευθέρωση του αερίου από τον ωκεανό και από αρκτικές λίμνες.

Εκτός όμως από το μεθάνιο, τα παγωμένα εδάφη της τούνδρας απελευθερώνουν και διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προέρχεται από νεκρή οργανική ύλη που αρχίζει να αποσυντίθεται καθώς βγαίνει από την κατάψυξη.

Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η απελευθέρωση αερίων από την Αρκτική θα προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής: το αέριο αυξάνει τη θερμοκρασία, η οποία με τη σειρά της επιταχύνει την απελευθέρωση μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου και ούτω καθ' εξής.

«Πραγματοποιήσαμε μετρήσεις σε περίπου 150 στατικά σημεία και ανακαλύψαμε πεδία μεθανίου σε απίστευτη κλίμακα -μια κλίμακα που πιστεύω ότι δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν» αναφέρει ο Σεμιλέτοφ.


«Ορισμένες στήλες [μεθανίου] είχαν πλάτος ένα χιλιόμετρο και περισσότερο και οι εκπομπές τους πήγαιναν κατευθείαν στην ατμόσφαιρα. Οι συγκεντρώσεις στον αέρα ήταν 100 φορές πάνω από το κανονικό» προειδοποιεί.
Πηγές/Σχολιασμοί : In.gr Αληθινά Ψέματα Indipedent - ΕΞΩΔυΝηΤικα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου