Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Ντοπαγώνες 2012


Τι είδαν χθες τα μάτια μου μετά από τόσα χρόνια αποχής από τα Ολυμπιακά πεπραγμένα και τι δεν πρόκειται να ξαναδούν. 

Πρώτον είδα κάτι λίγο από μια έναρξη η οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος κακού θεατρικού μιούζικαλ. 

Αν λοιπόν συγκρίνουμε αυτή την έναρξη ως δημιούργημα του Άγγλου παραγωγού με το δημιούργημα του δικού μας, η αλήθεια είναι ότι η δική μας αν μη τι άλλο έπεφτε και πολύ σε αυτό το διεθνές πανηγύρι. (και το δικό μας πανηγύρι ήταν.... αν σκεφτούμε τι παίχτηκε με δυο αθλητές μας που τους έψαχναν για έλεγχο αλλά και το μετέπειτα, δηλαδή κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων.)  



Για ένα τέτοιο λοιπόν πανηγύρι έπρεπε ο Άγγλος και ο Έλληνας φορολογούμενος να ματώσει οικονομικά. Η κατάληξη του Έλληνα είναι σήμερα να ψάχνει τους κάδους να βρει κανένα αποφάγι.... για την κατάληξη του άγγλου πολύ φοβάμαι ότι δεν θα απέχει πολύ.  Έχουμε λοιπόν κάθε 4ετια μια γιορτουλα που συμβαίνει σε μια χώρα η οποία ματώνει οικονομικά για να δώσει ουσιαστικά 6 ώρες βεγγαλικά και φιέστα (έναρξη - λήξη) και στη συνέχεια να γίνει η διαφήμιση των εκαστοτε φαρμακοβιομηχανιών με τα μοντέλα επίδειξης τους, να προσπαθούν να σπάσουν τα ανθρώπινα όρια (αν στα επόμενα χρόνια δούμε τον αθλητή των 100 μέτρων να διακτυνίζεται μη σας κάνει εντύπωση!!!)  μόνο και μόνο για να πλασάρουν το καλύτερο αναβολικό. Εκείνο που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γίνεται αντιληπτό από τους ελέγχους αντιντόπινγκ και έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα! Οι μη φραγκατοι που πήραν κάποιο παλιό ξεπερασμένης πατέντας θα τιμωρηθούν βάναυσα για αυτό το λάθος τους! Αντί λοιπόν να τιμωρηθούν οι ίδιες οι φαρμακοβιομηχανίες που τα παράγουν τιμωρούμε τους αθλητές που πάνε και τα αγοράζουν!!! Αλήθεια κάτι ανάλογο δεν γίνεται με τα ναρκωτικά; Φυλακίζουμε τον χρήστη αλλά τον μεγάλο έμπορο τον αφήνουμε να σκορπίζει ελεύθερα θάνατο!! Αυτό λοιπόν θα πει αρχαίο ολυμπιακό ιδεώδες και αθάνατο ελληνικό πνεύμα!!! Αυτό θα πει ευγενής άμιλλα!! Να προσπαθείς όχι απλά να βγεις πρώτος αλλά να κάνεις και τον σουπερ ντουπερ χρόνο ακόμα και αν στα επόμενα χρόνια γίνεις ο ίδιος hulk!!!



 Φούσκωσαν οι Άγγλοι από περηφάνια σαν είδαν τη βασίλισσα να πηδά από το ελικόπτερο με τον james blond (καλά τον γραφώ) Φουσκώσαμε και εμείς στους δικούς μας ολυμπιακούς αγώνες  που είδαμε κάτι από αυτό που θύμιζε Ελλάδα και έλληνα.... Τώρα βέβαια δεν ξέρω το γιατί φουσκώσαμε από περηφάνια... μάλλον θα έπρεπε να είχαμε φουσκώσει από απογοήτευση... Γιατί δυστυχώς αντί αυτός ο τόπος να γεννά Πλατωνες και Αριστοτελιδες γεννά τυχάρπαστα ανθρωπάρια που μέσα στα σημερινά φλας και δημοσιότητα φαντάζονται τα ίδια ότι προσφέρουν και πολιτισμό! 

Λυπάμαι.. Θα πρέπει να ψάξουμε πολύ βαθειά μέσα μας για να βρούμε τον όποιο συνδετικό κρίκο που μας ενώνει με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των πρόγονων μας και όχι να μείνουμε απόλυτα εκεί.... αλλά να το προάγουμε να το εμπλουτίσουμε στα σημερινά δεδομένα και στις σημερινές δυνατότητες που επιτρέπουν στον άνθρωπο να έχει μια σφαιρικότερη αντίληψη όχι μόνο της τοπικής του κοινωνίας αλλά τις κοινωνίες όλων των εθνών. Το κυριότερο θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε τόσο υλιστές, καγκούρες, βιτρινατοι, και δεν ξέρω τι άλλο. Θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ομορφιές της ζωής θα πρέπει να περπατήσουμε ξυπόλυτοι στο γρασίδι και να γίνουμε ένα με την φύση, θα πρέπει να γαληνέψουμε μέσα μας ως πνευματικά όντα που είμαστε και να αφήσουμε τις αισθήσεις να μας κυριέψουν. Να εισπνεύσουμε τα αρώματα που μας χαρίζει απλόχερα αυτή η γη και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το ότι μας δίνεται για άλλη μια φόρα η δυνατότητα να επιχειρήσουμε την επομένη μας αναπνοή......  Να φροντίζουμε και να την εκτιμούμε σαν να είναι η τελευταία. 





Ξέφυγα το ξέρω..... Κάτι για ολυμπιάδες έλεγα και δεν ξέρω τι άλλο;;; Μα καλά με αυτά θα ασχολούμαστε; Είπα στην αρχή τι δεν πρόκειται να ξαναδούν τα μάτια μου.... Δεν πρόκειται να ξαναδούν αλλά πανηγύρια γιατί πολύ απλά η έκθεση σε γεγονότα που αποπροσανατολίζουν το νου μου την ώρα που η Τρόικα μας ράβει κουστούμι είναι μια άκρως κακή επιλογή... Επίσης παίζει να μην ξαναδούν τηλεόραση (όχι ότι έβλεπαν) γιατί πολύ απλά δεν ξέρω αν στους επόμενους μήνες υπάρχει στους περισσότερους από εμάς αυτή η δυνατότητα.... Χαρείτε λοιπόν τους Ολυμπιακούς ντοπαγωνες  γιατί μετά από αυτούς έρχονται βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στη μέση ανατολή.... Όσο για εδω.... δεν θέλω ούτε να τα σκέπτομαι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου