Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Moody's: Προειδοποιεί με υποβάθμιση όλη την Ε.Ε.!


Η κρίση χρέους, που τρέχει πλέον με ταχύτητα φωτός, απειλεί το αξιόχρεο όλων των ευρωπαϊκών χωρών προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Σε ειδικό σχόλιο για τις ευρωπαϊκές χώρες, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι «εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα, πέραν αυτών της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό το θετικό σενάριο κομίζει πολύ αρνητικές συνέπειες για τα αξιόχρεα των ευρωπαϊκών χωρών».

Ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος προειδοποίησε πρόσφατα ότι η Γαλλία μπορεί να χάσει το τριπλό Α, με το οποίο βαθμολογείται η πιστοληπτική της ικανότητα, επιτρέποντάς της να δανείζεται με ευνοϊκά επιτόκια στις αγορές, αναφέρει, επίσης, «σαφώς ότι καμιά χώρα, ακόμη και αυτές που θεωρούνται ότι έχουν τις πιο σταθερές οικονομίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας».

«Η συνεχής επιδείνωση της κρίσης δημοσίου χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο οίκος Moody's.

«Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της», προσθέτει.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου