Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.


Την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων με την Κύπρο και να προωθήσει το φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα Νέα ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας παράλληλα στην Τουρκία ότι η χώρα του θα συνεχίσει να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Εμείς σύντομα θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα πιθανά κοιτάσματα που υπάρχουν τόσο στα ισραηλινά όσο και στα κυπριακά νερά και μπορούμε να συνεργαστούμε για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη από μια τέτοια
συνεργασία» τονίζει.
Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της ισραηλινής πλευράς
για συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας και αποκαλύπτει ότι «κορεατικές, κινεζικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες ήδη ενδιαφέρονται να έρθουν στην περιοχή για τα κοιτάσματα».

Τέλος, επιβεβαιώνει την πρόταση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου