Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Αναβάλλεται για αύριο στις 10 το πρώι η σύσκεψη των αρχηγών

Μέχρι αυτή την εξέλιξη είχε προηγηθεί : 


19:51 Ενημέρωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αναβάλλεται για αύριο στις 10 το πρωί.   


19:07 Οργισμένος αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γ.Καρατζαφέρης που κατήγγειλε ότι περίμενε σε ένα γραφείο μόνος του την ώρα που οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συνομιλούσαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Λυπάμαι εξαιρετικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτκικής από τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και να παρασύρουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε έντονο ύφος προς δημοσιογράφους.  


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι μοναδική λύση για τη χώρα μας αποτελούσε η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου. 
19:00 «Ελπίζω να βγούμε το ίδιο χαμογελαστοί όπως μπαίνουμε» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. 

18:53 Η κυβέρνηση συνεργασίας ήρθε μετά τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου γιατί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν προ των πυλών, είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα«Κύριε πρόεδρε είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η δυνατότητα συνεργασίας πολλών πολιτικών δυνάμεων νομίζω ανοίγει μια νέα ευκαιρία μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Και ελπίζω ότι θα είναι μια βάση για περαιτέρω μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Και βεβαίως και την εδραίωση, να κλειδώσουμε τις αποφάσεις και να υλοποιήσουμε αυτές της 26ης Οκτωβρίου που είναι τόσο ζωτικές και για εμάς και βεβαίως για την ευρύτερη Ευρώπη» είπε ο Γ.Παπανδρέου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

«Κύριε πρόεδρε υπάρχει μια ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ψρα περιμέναμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Είναι μια κυβέρνηση που επωμίζεται πολλά. Θα βοηθήσουμε όλοι για να πετύχει το έργο της που οπωσδήποτε είναι ένα σημαντικό έργο. Ο ελληνικός λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση» σημείωσε στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας. 

«Το πιστεύω ότι θα το κάνει» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.18:00 
Είσοδος του Γ. Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο 

Δείτε την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου (χωρίς ήχο)
  17:56 Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: Στις 19:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Δεν θα παραστούν τα κόμματα της Αριστεράς. 

17:54 Δήλωση του Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό λαό «Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Μια προσπάθεια που δικαιώνει τις θυσίες του Ελληνικού λαού» 

17:10 Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου (χωρίς ήχο) 


17:08 Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου μετατέθηκε για τις 18.00. Αναμένεται διάγγελμα από τον Γιώργο Παπανδρέου.  

16:40 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Κάρολος Παπούλιας. 

Δείτε την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας (χωρίς ήχο)


16:21 Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. 

16:16 Για διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου λίγο πριν μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει λόγο το βρετανικό δίκτυο BBC.

14.26 Πριν από μια ώρα έγινε επικοινωνία Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά. Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου στις 17.00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

14.24 Ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο. 

14.15  Αν ως τις 5 το απόγευμα δεν έχει βρεθεί λύση, την ευθύνη την αναλαμβάνουν αυτοί που τινάζουν τη χώρα στον αέρα, είτε λόγω αδράνειας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ισχυρός με κύρος στο εσωτερικό, αναγνώριση στο εξωτερικό και όχι αχυράνθρωπος, έτσι ώστε να μπορέσει να εργαστεί για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου