Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" απεχθάνονται τη μελέτη της Ιστορίας...


Αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί απεχθάνονται τη μελέτη της Ιστορίας ή έστω την βλέπουν με "μισό μάτι".΄

Όποτε επεβλήθηκαν στους Ευρωπαϊκούς λαούς "υπακοές και υποταγές", όποτε πέρασαν θέσεις "πειθαρχίας πρωσικού τύπου",όταν η Γερμανική παρουσία έδειξε το "κακό της πρόσωπο" και όταν η Γαλλία υποχωρούσε σε απαιτήσεις, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο διαχώριζε τη θέση του και η συνέχεια...πόλεμος! 


Οι Γερμανικές απαιτήσεις έφεραν δυό παγκόσμιους πολέμους τον 20ο αιώνα και η συμπατριώτισσα Ευρωπαία Γερμανία πλήρωσε πανάκριβα το "μεγαλείο" που θέλησε με το "έτσι θέλω" να επιβάλει.Επανενώθηκε μόλις το 1989 αφού πέρασε τη φρίκη της Σοβιετικής επιβολής και υπέστη ταπεινώσεις που δεν τις βάζει ανθρώπου νούς.

Της "βγήκε απ τη μύτη" η τότε ναζιστική κτηνωδία προς τους λαούς της Ευρώπης και ταυτίστηκε ο Γερμανικός λαός (κακώς) με το έγκλημα πολέμου, τη βαρβαρότητα και το κάθε βανδαλισμό.

Εκεί κατάντησε ο λαός του Δικαίου και της Φιλοσοφίας, της Μουσικής και της Ποίησης, ο φίλος σήμερα Γερμανικός λαός, όποτε ταυτίστηκε με ηγεσίες του που τούβαλαν στο μυαλό τον πειρασμό και τη βλακεία ότι είναι "υπεράνω όλων".

Με μιά Γαλλία που σέρνεται μη τυχόν και αποσπάσει ψίχουλα και πενταροδεκάρες, με του περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες να τους πιάνει "κρύος ιδρώτας" μόλις ακούσουν Γερμανικά, με μια Γερμανία που το πίστεψε πώς είναι κάτι μεταξύ Θεάς και Αυτοκράτειρας πάσης Ευρώπης και περιχώρων, με μιά Αγγλία νάχει "πάρει ανάποδες" και με επιθέσεις "Αγορών" γνωστών σε όλους αλλά δηλωμένων σαν "άγνωστης προέλευσης", οι πύλες της Κόλασης άνοιξαν και μας περιμένουν. 

Ομαδική παλαβωμάρα; Χαπακώθηκαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης και ζούν στα δικά τους"παραμύθια"; Αόρατες δυνάμεις του Κακού φέρνουν ανέχεια, φτώχεια και δυστυχία για να ζητήσουν αργότερα "αίμα,πόνο,ιδρώτα και δάκρυα"; 

Το μίσος εξαπλώνεται καθημερινά και δυστυχώς προσωποποιείται.Υπάρχει πια ο "κακός Γερμανός" με το τσιράκι του τον "υποταγμένο Γάλλο" και εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε μια Ευρώπη "ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού"! Η ψυχολογική προετοιμασία της επερχόμενης μάχης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.Τα στρατόπεδα έχουν ήδη χωριστεί και άρχισαν οι επιλογές. 

Είστε με τους ΄Αγγλους ή τους Γερμανούς ; Σε αυτό το ερώτημα κάποιος ευαίσθητος θά έλεγε το γνωστό : "τα νεύρα μου τα χάπια μου" ! Μόνο που δεν είναι ώρα για χιούμορ. Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι παρατεταμένη οικονομική κρίση σημαίνει επερχόμενο πόλεμο.

΄Οποτε το "Χρήμα" δεν τα πήγε καλά μας κατέληξε σε πολέμους,αφού πρώτα ζήτησε άνευ όρων "υποταγές και παραδόσεις". Μέρκελ, Σαρκοζί και οι συν αυτοίς ζητάνε "πειθαρχία και ξανά πειθαρχία".Σε χρόνους που πρέπει το "σύστημα" να χαλαρώσει για να μην "εκραγεί", αυτοί ζούν στο κόσμο τους. 

Ο Κάμερον και η Μ.Βρεττανία είναι γνωστό ότι δεν κάνουν πίσω όταν πρόκειται για τα συμφέροντα τους.Μόνο που ο ΄Αγγλος ξέρει να διοικεί.Αν του φάνε κάποιον κάνει πως δε βλέπει για να περάσει η μπόρα. Αντίθετα ο Γερμανός δεν τόχει για τίποτα να διατάξει εκτέλεση πενήντα αν του φάνε ένα.

΄Αρα δεν έχει στόφα ηγέτη. Με τέτοιες σκέψεις μαυρίζει το μυαλό και η ψυχή, στο τέλος λές : δε πάνε όλοι στα τσακίδια, και το ρίχνεις στη παλαβή, την ανυπακοή και τη κοροϊδία. Δηλαδή τί άλλο θα γίνει; 

Το πολύ πολύ να ξεκινήσουν τα βόλια κι όποιον πάρει ο Χάρος.Ας γίνει κι έτσι.Στο φινάλε αν αρχίσουν τα πυρά όλοι θα πληρώσουν το μερίδιο και όλοι θα κλάψουν, αν το βόλι δεν είναι γρήγορο.Καλό βόλι λοιπόν και μέχρι τότε "καλά να περνάμε".Αν δε θέλουν να διαβάσουν Ιστορία οι "ισχύροι", ποτέ τους και μη σώσουν να διαβάσουν. 
Αυτά.


Ι. Μελισσείδης

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο φίλε. Καλά τα λές και μακάρι να σε ακούγανε.Βλέπεις όμως, ακούνε μόνο τους "ειδήμονες" και είδες που φτάσαμε.Καλή Λευτεριά νάχουμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή