Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επιπλέον εγγυήσεις για την έκτη δόση ζητά Γερμανός βουλευτής.


Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα πρέπει να υπόκειται σε επιπλέον εγγυήσεις, λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, δηλώνει ο Γερμανός βουλευτής Hans Michelbach του κόμματος CSU, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ίσως πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής και μέλος της επιτροπής οικονομικής της γερμανικής βουλής.

«Η εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της Αθήνας έπεσε στο μηδέν, τις ημέρες μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακόμα παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση και το 
ελληνικό κοινοβούλιο υπόσχονται τώρα να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της βοήθειας, οποιαδήποτε εκταμίευση θα πρέπει να συνοδεύεται από νέες εγγυήσεις με τη μορφή συμμετοχή σε ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις. 
Όπως είπε Michelbach, «η έλλειψη μέχρι στιγμής οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών» εγείρει αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ελλάδας να αποκαταστήσει την υγεία των δημόσιων οικονομικών της.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου