Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Λίγες σκέψεις με αφορμή την Νανά...

Ωραία...
Ας γράψω κι εγώ μια λίγο διαφορετική άποψη, σε σχέση με το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Νάνας Μούσχουρη...

Προφανώς κι εγώ έγινα έξαλλος με τις δηλώσεις της... αλλά όχι για όλα όσα είπε, αλλά για την ΑΚΑΙΡΗ χρονική στιγμή, για την ΗΜΕΡΑ που το είπε και σε ΠΟΙΟΥΣ τα δήλωσε (Ολοκαύτωμα Καλαβρύττων, από τους Ναζί).

Φυσικά και σας έκαναν έξαλλους οι δηλώσεις τις, γιατί βασικά απευθυνόταν σε σας/μας (στους Έλληνες) και τα "έχωσε". ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να του "την λένε", ακόμα κι αν λέει σε κάποια σημεία σκληρές αλήθειες; Βέβαια, για να μην την "ευλογώ", προφανώς και ήταν ΑΔΙΚΗ και ΚΑΚΗ προς εμάς τους Έλληνες, γιατί τα περισσότερα που είπε δεν ευσταθούν. Όμως σε κάποια πράγματα δεν είχε πολύ άδικο...

Το κυριότερο όμως ήταν, όπως τόνισα, ότι ΔΕΝ ΛΕΣ τέτοια πράγματα την ημέρα της "Μαύρης Επετείου" του Ολοκαυτώματος και φυσικά, δεν μπορείς να "απλοποιείς" κάποια πράγματα υπέρ των... μελλοντικών της... εργοδοτών (προφανώς "την ψάχνει" για κανένα ευρωπαϊκό κονδύλιο).

Εννοείται, συμφωνώ με όλους σας που θυμώσατε, όταν για παράδειγμα η Μούσχουρη είπε ότι «Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να εξοφλούν τα χρέη τους»... Βασικά, δεν έχει μελετήσει την Ιστορία μας, διότι θα 'ξερε πως απ' το ΠΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΣ (για την Επανάσταση του 1821) απ' την Αγγλία, το αποπληρώσαμε πριν... μερικά χρόνια, με ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.
Επίσης, συμφωνώ ότι έπρεπε να "τα πάρουμε" όταν δήλωσε πως «Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται»... Ναι μεν, αλλά κι οι ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ... μας χρωστούν ΠΑΡΑ πολλά (οικομικά και μη) και κάνουν "την πάπια", λόγο ισχύος.


Διαφωνώ με την Νάνα επίσης, εκεί που λέει ότι «Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα»... και το συνδέω με την κυρίως άποψη/ανάλυσή μου:

Οι πολιτικοί μας, απ' την πτώση της Χούντας και έπειτα,... ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ... ΜΠΗΚΑΝ στην Βουλή και άρχισαν να κυβερνούν;! Έπεσαν απ' τον ουρανό;;; Έγιναν μυριάδες πραξικοπήματα και πήραν "με το έτσι θέλω" την εξουσία; Περνούσαν απ' έξω απ' την Βουλή και χτύπησαν το κουδούνι και ρώτησαν μήπως μπορούν να εγκατασταθούν μέσα;...
...ΚΑΠΟΙΟΣ Π**ΣΤΗΣ δεν τους ψήφιζε, εδώ και ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (και βάλε);
ΠΟΙΟΣ ήταν αυτός ο π**στης; Μήπως κάνας μετανάστης, ίσως κανένας Αλβανός, μήπως κανένας μαυρούλης απ' την Σομαλία;... 


ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;;;

Γιατί λοιπόν "ζογαδιάζεστε"; Επειδή ίσως, είναι σκληρή η αλήθεια όταν στην πετούν στα μούτρα;

Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ συμφωνώ με την Νάνα Μούσχουρη - και κατά το ήμισυ των δηλώσεών της, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την ΑΣΤΟΧΗ ΜΕΡΑ που διάλεξε να τις πει τις δηλώσεις αυτές. Αλλά, ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ τον εαυτό σας! ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ οι πολιτικοί, τουλάχιστον όχι πρωτίστως. 

ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΜΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ @#!@#!#!@#!@, ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!

Ναι, γεννιόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε ΜΟΝΟΙ, αλλά όταν ζεις σε μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ με πολλούς ομοίους σου, οφείλεις να σκέπτεσαι το κοινό καλό. Το ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑ, είναι ο... "παρτακισμός"! Ο ΠΑΣΑ ΕΝΑΣ ΜΑΣ (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ!!!... Γι' αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... και ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, καμία κινητοποίηση, ενώ όλοι (μας) αναρωτιούνται "μα γιατί δεν γίνεται κάτι, γιατί μένουμε αδρανείς;"...

ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ!!! Και την κοιτούσαμε ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ! Χεστήκαμε πχ. αν θα κλέψουμε το κράτος υποκρύπτοντας έσοδα, γιατί... "όλοι το κάνουν, εγώ θα 'μαι κόπανος;". Στα "τέτοια μας" εάν ανοίγαμε "μουσαντένιες" εταιρείες για να πάρουμε ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, να τα κάνουμε τζιπ και γιοτ!... Και πολλά άλλα.

Άρα... 

Ναι μεν, φταίνε πάν' απ' όλους οι ΞΕΝΟΙ που παίζουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και "τζογάρουν" εις βάρος των λαών.
Ναι μεν, φταίνε οι ΔΟΥΛΟΙ τους, οι εκάστοτε κυβερνήσεις...
Αλλά Ο ΜΕΓΑΣ ΦΤΑΙΧΤΗΣ,... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ, Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ, Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ που δεινοπαθεί!!!!!!!!!

Διότι, σε άλλες εποχές, στην αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα κτλ., όταν δεινοπαθούσε ο λαός ΛΑΜΒΑΝΕ ΔΡΑΣΗ και ΠΑΛΟΥΚΩΝΕ τους δεινάστες του, δεν είχε... ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ και ΚΑΡΠΩΝΟΤΑΝ ρουσφέτια και υπηρεσίες απ' αυτούς!

Διότι, όντας "δημοκρατία" (κι όχι φεουδαρχία ή δεσποτία), οι πολιτικοί (δυστυχώς γι' αυτούς, ευτυχώς για μας) χρειάζονται για να κυβερνήσουν... ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ!!! Εάν ΔΕΝ τους ψηφίζουμε, δεν θα έμπαιναν μέσα να τα κάνουν σκατά. Για να τους ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια, σημαίνει ότι ΜΑΣ "ΒΟΛΕΥΕ" ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ...
...Και τώρα που το "βόλεμα" ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ, τώρα... "αφυπνηστήκαμε ξαφνικά" και γίναμε... έξαλλοι... με τους "ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ" μας πολιτικούς, που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ!

Αυτή είναι η λίγο διαφορετική μου άποψη, περί των δηλώσεων Μούσχουρη.
Ναι, ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ με τις δηλώσεις της, έγινα έξαλλος για την ΚΑΚΙΣΤΗ χρονική στιγμή που διάλεξε να τα πει, αλλά... ...οι ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ για το χάλι μας, είμαστε εμείς οι ΙΔΙΟΙ! Αν δεν θέλαμε, θα τα αλλάζαμε!
Και τώρα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ "ξυπνήσαμε" και βλέπουμε τα χάλια μας, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ να τ' αλλάξουμε!

Ρωμύλος Φρονιμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου