Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών.


Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του! Μέγα σκάνδαλο και κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται: Τη μέρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, νομιμοποίησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες της οικογένειας Γερουλάνου με υπογραφές Παπακ, Ραγκούση, Καστανίδη, Σηφουνάκη, Βενιζέλου, Mike, Σκανδαλίδη...

Όταν υπογράφουν 8 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ίδια μέρα δεν είναι σκάνδαλο και δεν είναι οργανωμένο.... κατά τ' άλλα όποιον ρωτήσεις στο πεζοδρόμιο θα σου πει ότι ο Ρουσόπουλος οργάνωσε το Βατοπαίδι και έβγαλε και λεφτά...

Μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών που θεσμοθέτησαν το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατέθεσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων των περιοχών που θίγονται.

Οι μηνυτές, μεταξύ των οποίων και 5 δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι συμφώνησαν στη χωροθέτηση ανήμερα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρ' ότι δεν υπάρχει η -υποχρεωτική εκ του νόμου - γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας.

Οι οκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται από τους μηνυτές ότι βεβαίωσαν ψευδώς στην απόφαση ότι έλαβαν υπόψιν την υποχρεωτική εκ του νόμου γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ γνωμοδότηση.
Ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλεται από τους μηνυτές ότι παρανόμως συμμετείχε στη θεσμοθέτηση του χωροταξικού καθώς η οικογένειά του συνδέεται άμεσα με τον κλάδο.

Οι υπουργοί που συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι: Περιβάλλοντος, Γιωργος Παπακωνσταντινου και ο αναπληρωτής υπουργός, Νικος Σηφουνάκης, Εσωτερικών Χαρης Καστανιδης, Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υποδομών Γιάννης Ραγκουσης, Αγροτικής Αναπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ των μηνυτών είναι οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Λευκάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου