Όλοι μας μιλάμε για το Μνημόνιο και τους επαχθείς του όρους, η αλήθεια όμως είναι ότι οι επαχθείς όροι είναι αποτέλεσμα της δανειακής σύμβασης, μιας σύμβασης που αντισυνταγματικά σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη, δεν πέρασε από τη Βουλή.
Το ξέρουμε πως ο λαός μας λέει πως ο χρόνος είναι χρήμα, στην προκειμένη περίπτωση όμως αφιερώστε μερικά λεπτά από τη ζωή σας, τουλάχιστον θα πάρετε κάποιες απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που σας βασανίζουν. Ερωτήματα τα οποία απαντά ένας από τους σημαντικότερους νομικούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη, όχι από το Μνημόνιο, αλλά από τη δανειακή σύμβαση, λόγο του ότι έχουμε υπογράψει ότι δέχεται την δέσμευση εθνικής περιουσίας.»
«Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τους όρους, αυτό δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».
«Με έναν νόμο κατήργησαν το Σύνταγμα προκειμένου η δανειακή σύμβαση να μην περάσει από τη Βουλή, όπως συμβαίνει με όλες τις δανειακές συμβάσεις του δημοσίου. Επί της ουσίας παρανόμησαν καταργώντας το Σύνταγμα».
«Αυτή τη σύμβαση πιστεύω πως δεν την έχουν διαβάσει βουλευτές ούτε καν υπουργοί.»
«Δώσαμε στους δανειστές μας το δικαίωμα να επεμβαίνουν σε οποιοδήποτε σημείο η δικαίωμα που αφορά την εθνική μας κυριαρχία αμετάκλητα και άνευ όρων. Είμαστε αιχμάλωτοι.»
«Με αυτά κινδυνεύουν και οι παραμεθόριες περιοχές από τη στιγμή που έχουν το δικαίωμα να παραχωρήσουν οι δανειστές μας σε διεθνείς εταιρείες δικαιώματα, τα οποία μπορεί να παραβιάζουν την άμυνα μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.»
«Μπορούν να μας κατάσχουν τα πάντα, ακόμη και το στρατό με αυτό που υπογράψαμε.»
«Δεν έχει τίποτα δικό της αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, μπορούν να μας κατάσχουν μέχρι και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, τους Δελφούς τον Παρθενώνα, γιατί πολύ απλά παραιτηθήκαμε από κάθε ασυλία.»
«Η σύμβαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομιμότητα και το δίκαιο. Για τις παραβιάσεις αυτών των αρχών η Τουρκία δεν γίνεται μέλος της ΕΕ.»
«Τη δανειακή σύμβαση την έχει συντάξει ένα Αγγλικό δικηγορικό γραφείο, αυτό που είχε συντάξει το σχέδιο ΑΝΑΝ, το οποίο παραβίαζε όλες τις αρχές του Διεθνούς δικαίου.»
«Το εξευτελιστικό για την χώρα μας είναι πως το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το Αγγλικό και όχι το ελληνικό. Το αγγλικό δεν είναι καν δίκαιο που αφορά τους συμβαλλομένους, αφού η Αγγλία δεν είναι συμβαλλόμενη και δεν έχει καμία σχέση. Απλά το χρησιμοποιούν γιατί έχει πολλά παράθυρα παρανομιών.»
«Η Αγγλία έχει καταδικαστεί πολλές φορές στο Στρασβούργο για παραβίαση αρχών και δικαιωμάτων. Το συγκεκριμένο δίκαιο είναι το καλύτερο για τον δανειστή.»
«Επί της ουσίας δεν έχουμε πλέον εξωτερική πολιτική, είμαστε ένα εξαρτημένο κράτος, ζούμε παράνομη κατοχή.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου