Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Νέο ρεκόρ για τα CDS Γαλλίας, Βελγίου και Ισπανίας!!!


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέρχεται την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρεόγραφα της ευρωζώνης καθώς βλέπουν την κρίση να διαχέεται από την "περιφέρεια" στον "πυρήνα" της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. 

Σε νέες συζητήσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της προβληματικής
Dexia φέρονται να βρίσκονται η Γαλλία και το Βέλγιο, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard». 

Αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις είναι πολύ πιθανό να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στην αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γαλλίας η οποία φέρεται να δοκιμάζεται αυτό τον καιρό. 

Σε αυτό το κλίμα, νέα ρεκόρ σημειώνουν την Τετάρτη τα πενταετή
CDS Γαλλίας, Βελγίου και Ισπανίας στις 246 μ.β. (+6 μ.β.), 360 μ.β. (+9,00 μ.β.) και 491 μ.β., αντίστοιχα. 

Την ίδια ώρα, σε δυσθεώρητα επίπεδα διαμορφώνονται σήμερα και τα πενταετή ελληνικά
CDS στις 9.178 μ.β., ενώ τα CDS Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, και Ιταλίας βρίσκονται στις 737 μ.β., 1.086 μ.β. και 565 μ.β., αντίστοιχα. 

Μικρότερες μεταβολές παρατηρούνται στα
spreads της ευρωπαϊκής περιφέρειας, τα οποία διαητρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα χωρίς ωστόσο να καταγράφουν σήμερα αξιόλογες μεταβολές. 

Αναλυτικά, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού
bund υποχωρεί στις 2.688 μ.β. την Τετάρτη, κατά 6,16 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. 

Μικτές και ήπιες μεταβολές σημειώνουν αυτή την ώρα και τα
spreads Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας στις 622 μ.β. (-0,07 μ.β.), 930 μ.β. (+0,41 μ.β.), 468 μ.β. (+5,82 μ.β.) και 489 μ.β. (-1,13 μ.β.), αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη και η
 μετάδοσή της σε χώρες του "πυρήνα" της ευρωζώνης οδηγεί σήμερα σε νέα επίπεδα-ρεκόρ τα CDS των Credit Agricole, BNP Paribas, Deutsche Bank.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου