Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!


Στις 31  Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνει στους βουλευτές του ξεστομίζοντας μια αψυχολόγητη πρόταση η όποια προκάλεσε εσωκομματικές αναταράξεις όπως επίσης αναταράξεις μέσα στο πολίτικο σκηνικό της Ελλάδας  άλλα και σε  διεθνές επίπεδο.
Οι αντιδράσεις των χρηματαγορών την επομένη μέρα είναι πτωτικές. Ενώ η μουρμουρά κάποιων ηγετικών προσώπων στην Ευρώπη άλλα και στην άλλη άκρη του ατλαντικού δίνουν και πέρνουν.
Ο ΓΑΠ αποφασίζει αυτό που δεν έκανε πριν την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ να το κάνει στο μνημόνιο νο2 δηλαδή να πετάξει την μπάλα στον Έλληνα πολίτη για το τι θα αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του.
Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση χωρίς να δημιουργήσω το απαραίτητο υπόβαθρο να αναπτύξω στα πολύ γρήγορα ένα σενάριο το οποίο αν αποδεδειχθεί αληθές τότε μιλάμε για έναν πραγματικά επικίνδυνο άνθρωπο όσο και δεινό εκβιαστή.



Θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας δυο πράγματα. Δυο σημαντικά δεδομένα.  Το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι η 6η δόση δεν θα δοθεί (το μέρος τον χρημάτων που του αναλογεί η όλο το πακέτο της 6ης δόσης;) όσο η κατάσταση μένει χωρίς τις διαβεβαιώσεις από Ευρώπη και Ελλάδα για τις σχετικές συμφωνίες όσο αφορά την προοπτική του χρέους, και αυτό διότι με την δήλωση του ΓΑΠ ότι προχωρεί σε δημοψήφισμα ουσιαστικά έθεσε σε αμφισβήτηση όλη την συμφωνία του Οκτώβριου για τη διαχείριση του.
Επίσης πρέπει να κρατάμε ένα ακόμη σημαντικό πράγμα ότι τα αποθεματικά της Ελλάδας υπάρχουν μέχρι τις 15 Νοέμβριου πράγμα που πάει να πει οτι όσο ο ΓΑΠ δεν παίρνει την εξαγγελία του για δημοψήφισμα πίσω τόσο η καταβολή της 6ης δόσης θα καθυστέρει αρά πηγαίνουμε ολοταχώς σε μια κατάσταση εσωτερικής πτώχευσης.
Με λίγα λόγια δεν ξέρω κατά πόσο οι αντιδράσεις των ηγετών της Ε.Ε. άλλα και της Αμερικής μπορεί να είναι αληθινές η όχι. (Αυτό θα αποδεδειχθεί από τις εξελίξεις τις επόμενες ήμερες για το πώς θα κυλήσει η κυβέρνηση σε εσωκομματικό και διεθνές επίπεδο) Όμως στη περίπτωση που αυτή η κατάσταση οδηγηθεί μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος τότε θα πρέπει να ξέρει ο Ελληνικός λαός ότι οδηγείται στην πιο αισχρή εκβιαστική ψήφο που θα έχει κληθεί ποτέ  λαός να απαντήσει στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. 
Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αν τα πράγματα εξελιχτούν ως έχουν ο κόσμος το πιθανότερο να μην κάνει Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά όπως γνώριζε. Πιθανότατα οι συντάξεις και οι μισθοί του δημόσιου για αυτό το χρονικό διάστημα να μειωθούν με την δικαιολογία ότι δεν πήραμε την δόση. (Για δώρο ξεχάστε το)  Η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη να τραβήξει το οποίο ρευστό έχει απομείνει από άλλες αποθεματικές μεριές του κράτους στερώντας αυτά τα χρήματα από κάπου αλλού όμως και αυτές δεν θα είναι δυνατόν να καλύψουν τις ανάγκες των μισθών, συντάξεων και δώρων εις το ακεραίον. Φαντάζει ως ένα τραβηγμένο σενάριο όμως δεν θα πρέπει να μην το υπολογίσουμε. 
Σκεφτείτε μόνο ένα τέτοιο αποτέλεσμα πόσο θα επηρεάσει την γνώμη του κόσμου όταν δει τρομοκρατημένος ότι οι συντάξεις και οι μισθοί του κινδυνεύουν να μην καταβληθούν και καθόλου. Αναρωτιέμαι δηλαδή μη φτάσουμε στο σημείο το δημοψήφισμα να περαστεί στον λαό σαν μια ξεκάθαρη απειλή. Η ο λαός ψηφίζει ναι και επανέρχονται μισθοί και συντάξεις στην προηγούμενη κατάσταση  η ψηφίζει όχι και κατά τα λεγόμενα τους οδηγούμαστε στο χάος.
Για αυτό λοιπόν έχοντας αυτό το σενάριο καλώ τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση όσο αφορά αυτόν τον εκβιασμό ο όποιος πολύ πιθανόν να αποδεδειχθεί πραγματικός στις επόμενες 10 – 15 μέρες. Να μην φοβηθεί στο ενδεχόμενο τέτοιας απειλής και να αποφασίσει ξεκάθαρα ποιο θα είναι το μέλλον των παιδιών του.
Καλώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας να πάρει θέση αύριο κιόλας και να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, κρίνεται επιτακτικό το δημοψήφισμα να γίνει.
Καλώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευτούν απέναντι στον λαό ότι το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία πριν την υπογραφή της συμφωνίας. Η ακόμη και οι εκλογές να διεξαχθούν παράλληλα με το δημοψήφισμα.
Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα όμως κανένας δεν μπορεί να μην υπολογίζει έναν αστάθμητο παράγοντα ο όποιος είναι ο ίδιος ο λαός

Η ώρα της εύθηνης έφτασε. Ας σταθούν επιτέλους όλοι στο ύψος των περιστάσεων ως οφείλουν να σταθούν, γιατί έχουν υποχρέωση σε αυτούς που τους εξέλεξαν. Έδωσαν όρκο να στέκονται διπλά στον ελληνικό λαό και να προασπίζονται τα συμφέροντα του  και όχι τα συμφέροντα της καρέκλας τους και των εξωτερικών κέντρων χαλιναγώγησης. 


Ο λαός θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει ο ίδιος για το ποιο θα είναι το μέλλον του. Όμως αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποφασιστεί κάτω από εκβιαστικά διλλήματα και χρονικά μακρόσυρτες κινδυνολογίες που κάποια κέντρα εξουσίας θέλουν να του επιβάλουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου