Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πρόσθετες εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες.


Την παροχή της εγγύησης του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη πιστώσεων ύψους έως 30 δισ. ευρώ προς τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα» που θα εξετασθεί σήμερα το απόγευμα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είχε προαναγγέλει την περασμένη Παρασκευή την ψήφιση του νέου πακέτου με ταχύτατες διαδικασίες ώστε να θωρακισθεί επιπλέον το τραπεζικό σύστημα, εν όψει της συμμετοχής των τραπεζών στο σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

«Πρέπει να ψηφίσουμε τώρα το νόμο για τις τραπεζικές εγγυήσεις» είχει πει. 

Το σχέδιο νόμου έχει ως σκοπό την κύρωση της από 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα». Αντικείμενο του είναι η εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη να προσαρμοστούν στις τρέχουσες διεθνείς χρηματοοικονομικές συνθήκες οι ρυθμίσεις της με αριθμ. 2/43219/ 0025/6.5.2011 (Β΄ 1143) απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη πιστώσεων σε τράπεζες που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Έτσι, το προβλεπόμενο στην υπ' αριθ. 2/43219 /0025/6.5.2011 συνολικό ποσό εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη πιστώσεων σε ελληνικές τράπεζες καθορίζεται πλέον σε 30 δισ. ευρώ ευρώ (από 15δισ. ευρώ που ισχύει) και το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί να παρέχεται η εγγύηση αυτή παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 (από 30.9.2011 που ισχύει).
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «η Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει κατά την κρίση της ασφάλειες από τα πιστωτικά ιδρύματα».
Πρόκειται για το πέμπτο πακέτο εγγυήσεων προς τις τράπεζες. Η συνολική βοήθεια (εγγυήσεις και μετρητά) είναι ύψους 133 δισ. ευρώ περίπου.
 ΣΧΟΛΙΟ : 30 δις στο σύνολο 133 δις… 133 δις έλληνα ηλίθιε φορολογούμενε για τις τράπεζες!!! Για τις τράπεζες που έχουν στεγνώσει την αγορά δεν έχουν διαγράψει κανένα ιδιωτικό χρέος και ακόμα παίρνουν τόκους πανωτόκια απαιτούν κατάσχουν εκβιάζουν άνεργους ηλικιωμένους και όσους άλλους η κρίση (ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ) έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή τους!!!! Αλήθεια τι επιτόκιο θα δώσουν στο κράτος για αυτά τα 133 δις;;; ΕΜΑΘΕΣ ΜΗΠΩΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΔΑΝΕΙΖΟΣΟΥΝ;;;; Ωραίο ανέκδοτο θα μου πείτε!!! ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ 1% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!
Κάτσε λοιπόν και στήριξε τες!!! Στήριξε τες την ώρα που σου κόβουν τη σύνταξη, το μισθό, τα δώρα!!! Στήριξε τες την ώρα που σε φορολογούν ασύστολα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου