Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Η Ε.Ε. προειδοποιεί Κύπρο, Βέλγιο, Πολωνία, Ουγγαρία και Μάλτα.

Προειδοποιητικές επιστολές στην Κύπρο, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Μάλτα απέστειλε η ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν τα κράτη αυτά ενδέχεται να παραβιάσουν του χρόνου τους δημοσιονομικούς κανόνες. 

Στο μεταξύ, ο ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη η Κομισιόν θα ζητήσει την αυξημένη εποπτεία των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες οι κρατικοί προϋπολογισμοί. 


Όπως είπε ο κ. Ρεν η Κομισιόν θα παρουσιάσει δύο προτάσεις που θα φέρνουν περαιτέρω σταθερότητα στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη πρόταση ζητά ισορροπία στον προϋπολογισμό σύμφωνα με τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 

Επίσης, η Επιτροπή θα προτείνει ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού να γίνεται βάσει ανεξάρτητων προβλέψεων από εθνικά συμβούλια. 

Ο κ. Ρεν σημείωσε ότι «για τις χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι εθνικοί προϋπολογισμοί ευθυγραμμίζονται με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης». skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου