Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ


Δεν μου βγαίνει από το μυαλό πως οι κύριοι δεν θέλουν να μας σώσουν.... Να μας καταστρέψουν θέλουν... Ένας οπλαρχηγός, ένας πραγματικός ηγέτης που ήθελε πραγματικά να προσπαθήσει να βοηθήσει τον λαό του, ακόμα και αν ο αντίπαλος πιθανότατα θα τον αφάνιζε, θα φρόντιζε τουλάχιστον να τον εμπνεύσει μόνο και μόνο για να πέσει ένδοξα στο σημείο της μάχη! Το είδατε ποτέ αυτό στο Γιώργο; Το είδε κανείς μας;;
Μόνο αφοριστικές αρλούμπες "τιτανικοί" "βρισκόμαστε στο γκρεμό" "όλοι τα φάγαμε" και δεν ξέρω τι άλλο, και ασφαλώς θυσίες δίχως χρονικό ορίζοντα για το ποτέ έρχεται η λύτρωση!


Όμως σας βάζω στοίχημα πως ο αυτός ο λαός σήμερα αν είχε έναν ηγέτη ξεκάθαρο απέναντι του θα έβαζε πλάτη στο να βοηθήσει όσο κι αν φαντάζει δύσκολο το εγχείρημα του εκμηδενισμού του χρέους, ένας ΗΓΕΤΗΣ που θα έστελνε φυλακή  θα δέσμευε τις περιούσιες όσων έκλεψαν και θα απέδιδε επιτέλους δικαιοσύνη, τότε έχοντας κάνει όλα αυτά θα πατούσε σε ένα πλεονέκτημα των Ελλήνων που δεν έχουν άλλοι λαοί…
ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Ένας πολίτικος που θα έλεγε πως στο τούνελ υπάρχει πράγματι φως σε έναν ορίζοντα "Α", αρκεί όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, τότε ναι! Πιστεύω πως ο  Έλληνας θα μεταμορφωνόταν! Πιθανόν σήμερα η Ελλάδα να ήταν στα μισά της διαδρομής! Ένας Ηγέτης που θα κτυπούσε το τραπέζι στη Γερμάνια λέγοντας "Ως εδώ! Φερτέ μας πρώτα αυτά που μας χρωστάτε από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο!" Τότε ναι! Ο κόσμος θα έβρισκε στο πρόσωπο του αυτόν που αναζητούσε χρονιά τώρα! Ένας καπετάνιος θα μπορούσε με κατάλληλους χειρισμούς να οδηγήσει το καράβι που λέγεται "Ελλάδα" σε λιμνάζοντα νερά! Αντίθετα οι σημερινοί παίζουν με τις ζωές μας και παίζουν ένα παιχνίδι που από την μια μας φέρνει στον αφανισμό της Ελλάδας μέσω οικονομικού πολέμου... η ακόμα χειρότερα ενός πραγματικού.
Το να διαγράψεις έτσι το χρέος δεν το θεωρώ ορθή λύση. Το να βρεις όμως ποιο μέρος του είναι απεχθές και ποιο πραγματικά οφείλεις δεν σε οδηγεί σε δύσβατα και σκοτεινά μονοπάτια. Το να αξιώσεις με σωστό τρόπο τα χρήματα που χρωστά η Γερμάνια δεν σε οδηγεί απαραίτητα σε ρήξη με τους κατά άλλα αλληλέγγυους εταίρους. Το να εμπνεύσεις τον λαό να βάλει πλάτη δεν σε οδηγεί στην κόντρα με τον ίδιο άλλα ΙΣΑ ΙΣΑ εκμεταλλεύεσαι τα αμέτρητα πλεονεκτήματα του! Το να προτιμήσεις να πείσεις ΕΝΤΙΜΑ τα 600 ΕΛΛΗΝΙΚΑ δις να έρθουν από το εξωτερικό και να βάλουν το χέρι τους επενδύοντας σε ανάπτυξη είναι σίγουρα πιο πατριωτικό από ότι το ξεπούλημα των ασημικών σε ξένα χεριά! Αυτός ο λαός είναι ικανός για θαύματα! Εμπνευστές χρειαζόμαστε!

Υ.Γ. Νιώθω ότι ο Έλληνας έχει την δύναμη να κάνει θαύματα! Αρκεί να τον βρεις στο φιλότιμο! Και δεν μιλάμε βεβαία για τέτοιου είδους μετρά αλά ΠΑΣΟΚ! Άπλα αν έκανε όσα αναφέρω και με σωστή ενημέρωση του κόσμου, ακόμη και στα σχολεία για την ύπαρξη επιτέλους φορολογικής συνείδησης στον Έλληνα,  ΚΑΝΕΝΑ μετρό καμία σύνταξη ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν θα χρειαζόταν να κοπεί! Άπλα να βάλεις στο φιλότιμο τον Έλληνα να μη κρύβει εισόδημα! Μη σας πω πως θα φτάναμε στο σημείο να μειώσουμε τους ήδη πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές! Άλλα όταν βλέπει όλα αυτά τα λαμόγια που έχουν φάει το πισινό τους (με το συμπάθιο) παραδειγματίζονται και αυτοί στο να κοιτώντας και αυτοί με την σειρά τους πως θα κλέψουν!!! Μια παροιμία λέει το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι! Και δεν έχει άδικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου