Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Άλλη μια σελίδα τελείωσε…. Ώρα να δημιουργηθεί κάτι νέο!


Ήταν αρχές Φεβρουαρίου του 2010 πριν η ηγεσία της Χώρας φέρει το Δ.Ν.Τ. Δειλά δημιουργήθηκε ένα account με ελάχιστους χρηστές ως φίλους.

Εκείνη την εποχή μια μεγάλη σελίδα «2 εκατομμύρια υπόγραφες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας» ήταν το hot spot των αγανακτισμένων του facebook. H σελίδα από όσο θυμάμαι έφτασε να αριθμεί περί τα 300.000 μέλη, μέγεθος που δυστυχώς καμία άλλη «αγανακτισμένη σελίδα» δεν κατάφερε να ξεπεράσει…. Μέχρι που κάποια στιγμή διαγράφηκε….

Με αφορμή την διαγραφή της, αποφάσισα να δημιουργήσω μια σελίδα που θα είχε ως στόχο να ενημερώσει και να πληροφορήσει τα δεινά που έρχονται στη χώρα αλλά και να συσπειρώσει τον κόσμο εναντία στην κυβέρνηση που χωρίς καμία λαϊκή εντολή δέσμευσε ουσιαστικά την Ελλάδα για τα επόμενα 20 με 50 χρόνια. Τα «2 εκατομμύρια υπόγραφες για την έξοδο της χώρας από το Δ.Ν.Τ.» ήταν μια από τις πρώτες σελίδες διαμαρτυρίας και αφορούσε την μεθόδευση που ακολουθήθηκε ώστε η χώρα να υποταγεί στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Σε 4 μήνες περίπου θα έκλεινε 2 χρόνια ζωής.. Γεγονός βεβαία, όχι ευχάριστο. Γιατί προσωπικά  θα ήταν υπέροχο να μην έχει καν κλείσει μήνα, όπου ο κόσμος θα ανέτρεπε την δέσμευση της χώρας από το ΔΝΤ και την Τρόικα και δεν θα υπήρχε πλέον λόγος για την ύπαρξη της. Όμως δυστυχώς τελικά η σελίδα δεν υπάρχει για τον λόγο που θα επιθυμούσα, αλλά γιατί όλος τυχαίος χθες το Facebook σε μια επιχείρηση σκούπα, «καθάρισε» διάφορους λογαριασμούς και μαζί με αυτούς καθαρίστηκε και αυτή.

Όμως σήμερα δεν γραφώ για να κλάψουμε όλοι για το χαμό της.
Σήμερα με αφορμή το τέλος της, θα ήθελα να προτείνω σε όλα τα blogs τους διαχειριστές των σελίδων της αγανάκτησης και όλους όσους απλούς χρήστες και κινήματα (κτλ) να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εδαφικής και συνταγματικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Τα περισσότερα blogs και οι Έλληνες χρήστες του ιντερνέτ αποτελούν την μονή αδέσμευτη φωνή πέρα από εξαρτήσεις και κομματικά συμφέροντα και πρέπει κάποια στιγμή ενωμένα και συντονισμένα να συμβάλουν στις εξελίξεις  του τόπου. Ο ρόλος των blogs είναι ίσως πολύ πιο σημαντικός από όσο κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να υποβαθμίσουν. Και προσπαθούν να υποβαθμίσουν γιατί γνωρίζουν πως αν κάποια στιγμή αυτές οι ελεύθερες φωνές συντονιστούν μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο αντίβαρο στο ανελέητο προπαγανδισμό των γνωστών ΜΜΕ. Καλώ καταρχήν σε μια συνεννόηση τα ελευθέρα ή όσα ελευθέρα blogs, sites, σελίδες αντίδρασης και αγανάκτησης, σε μια κατ αρχήν συζήτηση με στόχο τα παρακάτω:

 Πρόταση δημιουργίας ενός νέου ΥΠΕΡΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Δημιουργείται αρχικά μια Σελίδα ή (ΒLOG) όπου όλοι καλούμε και άλλους χρηστές blogs όπως και περισσότερες  σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε 3 ημέρες να καταθέσουν σχεδία για το logo και τον τίτλο του κινήματος που θα του δώσουμε. Θέτουμε έναν αριθμό 100 σχεδίων πάντα με τίτλο ως βάση επιλογής του κόσμου. Τα 100 καλύτερα θα προκύψουν από τα likes που θα έχει η κάθε πρόταση.
Όταν η λίστα κλείσει καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει συνδυαστικά το καλύτερο μέσα σε 2 ημέρες.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας πάμε στο επόμενο βήμα.

2) Δημιουργία μιας ΥΠΕΡ ΣΕΛΙΔΑΣ με το νέο logo στο FB η οποία θα έχει 51 υποτμηματα για κάθε σελίδα του κάθε νομού. (δηλαδή στον τοίχο της θα έχει μονό τις 51 αδελφές σελίδες Όπου οι φίλοι του νέου κινήματος θα μπορούν να βρουν την σελίδα του νομού τους.) Διαχειριστές της Υπερσελιδας θα είναι και οι 51 διαχειριστές των υποσελίδων αυτών. Οι όποιοι αρχικά εθελοντικά θα αναλάβουν το άνοιγμα των ομάδων αυτών (με τον ορό ότι οι ίδιοι είναι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νομού) Όπου σε διαφορετικό πεδίο θα βγαίνουν οι μελλοντικές ενημερώσεις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα όπου θα προκύπτουν πανελλαδικά.

3) Πρώτα θέματα θα είναι η σύσταση ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος η οποία θα προέρθει από ένα πανελλαδικό συνέδριο που θα οριστεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες.
Στο πανελλαδικό συνέδριο θα μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά όσοι δεν μπορούν να παραβρίσκονται σε αυτό. (μέσω δηλ web cam και των υποσέλιδων όπου θα γίνουν τα ψηφίσματα για τις θέσεις του κινήματος.)

4) Δημιουργείται μια κεντρική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει να κατοχυρώσει νομικά το κίνημα αλλά και να εκπροσωπήσει πανελλαδικά όλα τα μέλη του κινήματος. Αυτή η επιτροπή θα έχει επαφή με τις αντίστοιχες τοπικές επιτροπές των 51 νομών όπου και εκεί θα προκύψουν. Η διάρκεια της κάθε επιτροπής για κάθε νομό αλλά και της κεντρικής θα είναι έξι μήνες με δυνατότητα άμεσης ανανέωσης ύστερα από ηλεκτρονικό ψήφισμα. Διαφορετικά διεξάγονται τοπικές ή πανελλαδικές ηλεκτρονικές εκλογές ανά νομό, όπου προκύπτει νέα επιτροπή. Τα μέλη που συμμετείχαν στην προηγούμενη επιτροπή έχουν δικαίωμα να επανεκλεγούν έως και τέσσερις φορές (έως και 2 χρόνια συνεχής ή διακεκομμένης θητείας) Μετά το δικαίωμα τους χάνεται επ αόριστον. Τα μέλη που θα μπορούν να λάβουν θέσεις θα πρέπει να επιλεγούν ύστερα από κριτήρια τα οποία θα προκύψουν από πανελλαδική ψηφοφορία μέσω την υποσελίδων και σελίδων του fb και όπου οι ίδιοι θα μπορούν να πληρούν. (δεν μπορούμε για παράδειγμα στη θέση του λογιστή να βάλουμε δικηγόρο και στη θέση δικηγόρου λογιστή)  

Το παραπάνω αποτελεί απλά ένα προσχέδιο το όποιο μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να διαμορφωθεί κατά την συζήτηση που θα γίνει από oσους το επιθυμούν.

Στόχος επίσης είναι η ευρεία αποδοχή από όσους περισσότερους χρηστές και διαχειριστές σελίδων και blogs ώστε να αποτελέσουν μέρος της προσπάθειας. Είναι ώρα οπου ο κάθε έλληνας πολίτης θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα καταστήσει τον εαυτό του ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Είναι ώρα όπου όλοι μας θα αποβάλουμε τον μανδύα της ανικανότητας που όλα αυτά τα χρόνια έντεχνα οι ηγέτες μας τον φορούσαν και να διαχειριστούμε το ίδιο το μέλλον μας και το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν είναι δυνατόν η χώρα που επινόησε τη δημοκρατία να τη στερείται.
Είναι χρέος μας να επιστρέψει η δημοκρατία σπίτι της.

Ένα εκατομμύριο επίσημα άνεργοι δεν μπορούν  να αποτελέσουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Χιλιάδες νέοι μετανάστες δεν θα μπορέσουν πότε ξανά να αποτελέσουν το μέλλον αυτού το τόπου, αφού πλέον θα ζουν αλλού.

Το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να δεσμεύεται για μια τριακονταετία τουλάχιστον, επειδή δέκα άνθρωποι δεν είχαν το σθένος να πουν «ως εδώ» στους τοκογλύφους που μας ζητούν να πληρώσουμε ουσιαστικά ένα ξεχρεωμένο όφελος.

Το μέλλον αυτής της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται στον «κανέναν» ως καταλληλότερο πρωθυπουργό αλλά σε ΕΜΑΣ.

Το μέλλον αυτής της χώρας πρέπει να στηρίζεται στον απρόσωπο ηγέτη που λέγεται ελληνικός κυρίαρχος λαός .

Το μέλλον αυτής χώρας δεν πρέπει να στηρίζεται σε  ξενόφερτους «σωτήρες» αλλά από τον ίδιον το λαό μέσω της λαϊκής δημοκρατικής αντιπροσώπευσης του.

Το μέλλον αυτής της χώρας θα καθορίζεται από όργανα που θα λειτουργούν πάντα κάτω από τις αποφάσεις και τις εντολές της πλειοψηφίας των πολιτών της και όχι της μειοψηφίας όπου έως και σήμερα ισχύει.

Οι αντιπρόσωποι πρέπει να  είναι πάντα υπηρέτες και υπόλογοι του κυριάρχου ελληνικού λαού.

Ο ίδιος ο λαός  με δυνατότητα παύσεως  και ανάκλησης της ιδιότητας του εκπρόσωπου, θα μπορεί πλέον να αποτρέψει πράξεις εθελοδουλίας και προδοσίας.

Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί κάτι από την ιδία την κοινωνία.
Αυτό που θα δημιουργηθεί θα πρέπει επιτέλους να είναι κτήμα του ελληνικού λαού.

Θα είναι ο ίδιος ο πολίτης που θα οραματιστεί και θα θέσει τα θεμέλια αυτής της προσπάθειας. Θα είναι ο ίδιος που θα προτείνει και θα ψηφίσει τις θέσεις του κινήματος, ο ίδιος που θα του δώσει τον τίτλο που επιθυμεί, και αυτος που θα επιλέξει το σύμβολο της νέας εποχής, που έρχεται από τον ίδιο, για τον ίδιο τον λαό.
 
Σήμερα αυτός ο τόπος στερείται πολλά.
Μα το χειρότερο όλων είναι ότι στερείται την ιδία την ελπίδα και τη προοπτική! 
Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, όσοι μέσα μας πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη!

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε αρκετοί, μπορούμε να γίνουμε ακόμη περισσότεροι και να συμπαρασύρουμε μαζί μας και όλους όσους έχουν χάσει κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!

Υ.Γ. 1. Αφήνω ένα mail όπου όλοι όσοι το επιθυμούν μπορούν να μου στείλουν και να ορίσουμε τα επόμενα βήματα.  Freegreecefrom@gmail.com

Υ.Γ. 2. Ότι ξεκινά, ξεκίνα από μηδενική βάση. Γνωριζόμαστε μέσω email, ορίζουμε μέρος ηλεκτρονικής συζήτησης, καταθέτουμε προτάσεις, γνώμες, απόψεις, και προχωρούμε σε συγκρότηση μιας ομάδας που θα οδηγήσει της πρώτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου