Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Μην πετάτε τα λεφτά μας στην Ελλάδα»


Έντονες αντιπαραθέσεις και στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή προκάλεσε η ελληνική κρίση, με την κυβέρνηση Γκίλαρντ να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας για«οικονομική ξενοφοβία».
Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντστη σύνοδο των ηγετών της G20, στις Κάννες, δήλωσε ότι η Αυστραλία προτίθεται να αυξήσει την συνεισφορά της προς το Διεθνές Οικονομικό Ταμείο προκειμένου να βοηθηθούν χώρες της Ευρώπης που απειλούνται από το χρέος.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης της, Τόνι ‘Αμποτ, από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πετά τα καλά λεφτά του αυστραλιανού λαού στη μαύρη τρύπα των Ευρωπαίων».
«Σε μια περίοδο που η Αυστραλία έχει χρέος 107 δισ. δολάρια και έλλειμμα 50 δισ., γιατί η κυβέρνηση προσφέρει χρήματα που δεν έχει στην ευρωζώνη;» ρώτησε ο κ. Αμποτ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να νοικοκυρευτεί και να μην περιμένει την Αυστραλία να της λύσει το πρόβλημά της».
Ο Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «οικονομική ξενοφοβία» και τόνισε: «Δεν πρόκειται να πετάξουμε λεφτά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια καραμέλα της αντιπολίτευσης. Θα προσφέρουμε το μέρισμά μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και δεν είναι χρήματα που πετάμε. Είναι χρήματα που δανείζονται με επιτόκιο».
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου