Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη τώρα

Του Κώστα Παπαθεοδώρου
Το σενάριο έπασχε από την αρχή στο ενδεχόμενο να μην παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.Ωστόσο «οι πρωτομάστορες» κάνοντας τις βολικές παραδοχές τους υποστήριξαν και διαβεβαίωναν τους συνομιλητές τους προκειμένου να τους πείσουν ώστε να μετάσχουν στο μεγάλο παιχνίδι (big game) ότι η πίεση θα είναι τέτοια που είναι αδύνατον να αντισταθεί.


Πίεση συντονισμένη από όλες τις πλευρές ακόμη και εκ των έσω…Το «σχέδιο επί χάρτου» φαίνονταν αλάνθαστο, σίγουρο και με προδιαγεγραμμένη επιτυχία ώστε ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι πείσθηκαν ότι «τα έχει όλα και συμφέρει». Στο κάτω- κάτω όλοι και ο καθένας για τον εαυτό του, ορέγονταν τη θέση του… χαλίφη.Οργανώθηκαν οι ομάδες κρούσης, μοιράστηκαν τα συνθηματικά και όλοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.Η πίεση ώρα με την ώρα αυξάνονταν και όλα έδειχναν ότι πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών όχι μόνο πέτυχαν την εξαιρετική (για τη συγκυρία) συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αλλά ανακοίνωσαν και τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Κίνηση ευφυής αλλά και απόλυτα δημοκρατική που έδινε το δικαίωμα και τη δυνατότητα στον κυρίαρχο ελληνικό λαό να αξιολογήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και να πάρει θέση για το μέλλον του και την πορεία της χώρας.


Ο ξαφνικός πόλεμος
Και τότε οι πρωτομάστορες συνειδητοποίησαν ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Έτσι δόθηκε το έναυσμα για τον ξαφνικό πόλεμο. Η αρχή έγινε με τα προκλητικά επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου. Εικόνες ντροπής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να καταδειχθεί το μέγεθος της κοινωνικής αναταραχής, η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και η διάλυση της χώρας.Κάποιοι (ευφάνταστοι) επιμένουν ότι στην οργάνωση μετείχαν και επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις. Αυτός- λένε- ήταν και ο λόγος που η πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην εσπευσμένη αντικατάσταση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρελά πράγματα που λέει και ο φίλος μου ο Πάνος… Η επίθεση εκτός από συντονισμένη ήταν και πολυεπίπεδη. Κατ` αρχήν έπρεπε να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Γιατί εάν οι πολίτες αποφάσιζαν ότι επικροτούν τη δανειακή σύμβαση, οι πολιτικοί ταγοί που όλο αυτό το διάστημα όμνυαν στο όνομα του λαού, θα έχαναν τη νομιμοποίησή τους και οι διαδηλώσεις θα στερούνταν την ορμή τους.
Κωλοτούμπες


Αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν τάσσονταν αναφανδόν υπέρ του δημοψηφίσματος άρχισαν ξαφνικά να μιλούν για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, διχαστικές τακτικές, επικίνδυνες μεθοδεύσεις.«Έλα πουλί στον τόπο σου» όπως λέει και ο ποιητής…Άλλοι στα κεραμίδια, κάποιοι στα υπόγεια και ένιοι εξ αυτών στα τηλεπαράθυρα, έβαλλαν ομοθυμαδόν κατά του «τυχοδιώκτη» Παπανδρέου.Από κοντά και οι μυημένοι σύντροφοι. Συγκλονισμένοι από τον κατήφορο της κυβέρνησης έθεσαν το θέμα στα «θεσμικά όργανα» και όταν διαπίστωσαν την άκαμπτη αντίσταση του Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξαν στιγμές που έχασαν την ψυχραιμία τους, σε σημείο ώστε ο Πάνος να μιλάει για «αποκάλυψη τώρα».Οι άλλοι (σύντροφοι), απλώς ζαλισμένοι από την ταχύτητα των εξελίξεων με τις δηλώσεις τους έσπευσαν να πάρουν θέση στην αφετηρία της επόμενης μέρας, ανάλογα με τις προβλέψεις τους.
Το σχέδιο και οι αρχιτέκτονες
Αλλά τι προβλέπει αυτό το διαβόητο σχέδιο; Και γιατί στόχος είναι (μόνο) ο Γιώργος Παπανδρέου; Μήπως τελικά η θεωρία της συνομωσίας είναι το βολικό άλλοθι των αποτυχημένων και των ανικάνων;Οι πράκτορες μου επιμένουν ότι οι δαίμονες υπάρχουν. Ποικιλώνυμα συμφέροντα γύρω από τα οποία στοιχίζονται φιλόδοξοι οπορτουνιστές, γνωρίζουν ότι θα χάσουν «τα αυγά και τα πασχάλια» που έλεγε και η μακαρίτισσα γιαγιά μου η Λαμπρινή, και δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και κάποια από αυτά έχουν κάνει φτερά προς την Ελβετία. Και όσοι τα ταχυδρόμησαν στην αλλοδαπή, εκτός από τη φορολογία, κινδυνεύουν- εάν αποκαλυφθούν- να εγκλιθούν και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Χώρια οι επενδύσεις τους στα ομόλογα χρεοκοπίας (CDS).
Η απομάκρυνση από το… ταμείο


Ο πρωθυπουργός τους είχε διαμηνύσει -δημοσίως και κατ` ιδίαν- ότι θα τους βγάλει στη σέντρα. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα καθορισθούν οι όροι ανταλλαγής ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, ενώ πολύ σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων των Ελλήνων, δήλωσε στις 29 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.Και όπως αναφέρει δημοσίευμα του i-reporter: «τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί για να βγει η χώρα από την κρίση, οργανώνουν κινήσεις κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο έχουν ήδη προγράψει και προσπαθούν να τον διώξουν μια ώρα αρχύτερα. Η αμαρτία του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι τους ζητάει να δώσουν ένα μέρος από τα υπερκέρδη τους, να σηκώσουν κι αυτοί και όχι μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ένα μέρος του βάρους για το καλό της πατρίδας».Ξεσπάθωσαν λοιπόν κάποιοι Τραπεζίτες κατά του Γιώργου Παπανδρέου επειδή λόγω του κουρέματος θα χάσουν τις τράπεζες τους. Αυτοί που χρόνια ολάκερα ξεζούμιζαν ανενόχλητοι τους Έλληνες πολίτες.Ξεκάθαρη και δηλωτική των προθέσεων του, υπήρξε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που συγκλήθηκε την 1η Νοεμβρίου.« Άλλοι, μπροστά στην πτώχευση των δικών τους επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα, πτωχευμένοι επιχειρηματίες, ακόμα και στο χώρο των ΜΜΕ, ελπίζουν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κρατικοποίηση των Τραπεζών και τη διαφάνεια που θα φέρει η εξυγίανση των Τραπεζών, για να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν «θαλασσοδάνεια», εκτός τραπεζικών κριτηρίων. Άλλοι θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή δια της χρεοκοπίας και, βεβαίως, τα λεφτά τους, που είναι σε ευρώ, να τα φέρουν από το εξωτερικό και να αγοράσουν φθηνά μια χρεοκοπημένη Ελλάδα της δραχμής. Άλλοι δεν θέλουν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει στις Τράπεζες να μην ελέγχονται για τη δράση τους εντός και εκτός Ελλάδας».

Αδύνατες οι εκλογές
Στόχος λοιπόν ο ΓΑΠ. Πρέπει να απομακρυνθεί γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι απίθανο. Δεν υπάρχει, όπως λέει και ο Αλέξης…Και δεν υπάρχει για τους εξής λόγους:
1ον θα υπάρξει στάση πληρωμών, αφού ΔΕΝ θα εκταμιευτεί η 6η δόση και ΔΕΝ θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (το λιγότερο) - και φυσικά ΔΕΝ θα γίνουν εκλογές αφού ΔΕΝ θα υπάρχουν λεφτά ούτε καν για τα… ψηφοδέλτια.


2ον Η Ελλάδα θα πτωχεύσει, θα βγει από το ευρώ και θα γυρίσει σε...κατοχικό νόμισμα - η "τρόικα" θα αναχωρήσει και η χώρα θα απομονωθεί. Θα υπάρξει πλήρης αποσταθεροποίηση και οι κοινωνικές συγκρούσεις θα γενικευτούν.


Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τους κινδύνους και τις επιπτώσεις. Όπως, επίσης, γνωρίζει ότι δεν είναι στο κάδρο της επόμενης μέρας. Και γι` αυτό- παρά τα όσα λέει δημοσίως- παίρνει αποστάσεις ασφαλείας. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που αδιαφορούν πιστεύοντας ότι είναι η ώρα να καταμετρήσουν τα ποσοστά τους επενδύοντας στο λαϊκό πόνο. Αυτοί που θέλουν να εισπράξουν τώρα το μέρισμά τους, αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα.Εν κατακλείδι και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμμείνει στην απόφασή του, η κυβέρνηση του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η δανειακή σύμβαση θα κυρωθεί από τη Βουλή και από τον ερχόμενο Μάρτη η χώρα θα εισέλθει στην πραγματική πολιτική άνοιξη με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και οικονομική ευημερία…


epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου