Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται στον αέρα ;


Ο τραγέλαφος της παταγώδους αποτυχίας του πολιτικού συστήματος, έστω και να διαχειριστεί την Ελληνική κρίση και Ελληνική θέση, επικυρώθηκε με τον πιό έντονο τρόπο στις χθεσινές ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, που συνεργάζονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Να πάρουμε κατ΄αρχάς τα δεδομένα που καθορίζουν την Ελληνική στάση και τα οποία φαίνεται ότι οι συνεργαζόμενοι πολιτικοί αρχηγοί αγνόησαν βαρύγδουπα σάν να μήν συμβαίνει τίποτα.

Οι Μερκοζύ μετά την διμερή συνάντησή τους δημοσίως δήλωσαν ξεκάθαρα ότι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μιά δημοσιονομική ένωση των κρατών της ευρωζώνης κατ΄αρχάς, και όποιας άλλης χώρας εντός ΕΕ κατα δεύτερον. 

Εξήγησαν ότι αυτή η δημοσιονομική ένωση θα είναι μιά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών για να εφαρμόσουν μιά εθνική δημοσιονομική πολιτική, ώστε να μήν απαιτηθεί καμία μεταβίβαση πόρων απο χώρα σε χώρα. Εάν κάποια ή κάποιες χώρες αποτύχουν σε αυτούς τους στόχους, τότε θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και εφόσον κάνουν στάση πληρωμών τότε να αναλαμβάνουν να πληρώνουν τη ζημιά και οι ιδιώτες.

Αυτά τα παραπάνω συμφώνησε το δίδυμο της επικυριαρχίας της ΕΕ, και αυτά ακριβώς πρόκειται να πιέσουν να γίνουν αποδεκτά στην επικείμενη εντός ολίγου Σύνοδο Κορυφής.
Αυτές όμως οι παραπάνω αποφάσεις των Μερκοζύ αλλάζουν άρδην την πορεία και την ύπαρξη της κυβέρνησης Παπαδήμου!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου (κατά δήλωση και του ίδιου) έχει συγκεκριμένο έργο : Την κατ αρχάς εξασφάλιση της έκτης δόσης (άγνωστες αι βουλαί του κυρίου μέχρι στιγμής), την ψήφιση του προυπολογισμού (αυτό το εύκολο εγένετο ήδη χθές), και την αποστολή της υλοποίησης του PSI.

Στο βαθμό που η Σύνοδος Κορυφής αποδεχτεί την συμφωνία των Μέρκελ-Σαρκοζύ δέν υπάρχει κάν αντικείμενο υλοποίησης όχι μόνο του PSI αλλά ακόμα και αυτού του ψηφισμένου Προυπολογισμού.

Γιατί η Ελλάδα είναι ήδη εκτός στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής και άρα εμπίπτει στην κατηγορία των χωρών που θα αφεθούν στην τύχη τους γιατί απαιτείται η μεταβίβαση πόρων άλλων χωρών.

Ασχετα λοιπόν με τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις διατυπώνονται τόσο για την επιτυχία του PSI όσο και για την επιτυχία του Προυπολογισμού, στο βαθμό που οι πόροι αυτοί δέν υπάρχουν (μετά την συμφωνία) τα προγράμματα αυτά βρίσκονται στον αέρα όπως βρίσκεται και στον αέρα η ίδια η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτή την πραγματικότητα οι μάπετ-αρχηγοί των συμπολιτευόμενων κομμάτων αγνόησαν επιδεικτικά στις χθεσινές ομιλίες τους και συνέχισαν τα ανούσια λογίδριά τους για την επόμενη μέρα ο ένας και για την συμπολιτευση-αντιπολίτευση ο άλλος. Ο δέ τρίτος, ο γλαφυρότερος, αρκέστηκε να μαλλιοτραβιέται για τον παγκόσμιο πόλεμο που θα γίνει (το διάβασμα της γυάλας είναι έτσι και αλλοιώς το στοιχείο του).

Ο τραπεζίτης Παπαδήμος όμως έχει προετοιμαστεί γι αυτήν την Σύνοδο Κορυφής και γι αυτές τις αποφάσεις της, ή πάει και αυτός με βάρκα την ελπίδα ;

Για την σύνταξη των ανωτέρω υπεύθυνη η προβοκάτορας Πούπα Μομφεράτου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου