Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου είπε στον Σαρκοζί οτι πήγε σε δημοψήφισμα γιατί φοβόταν Πραξικόπημα...


Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό: όπως προκύπτει από γαλλικές πηγές, είναι πολύ πιθανό η ξαφνική καρατόμηση των τεσσάρων αρχηγών των Επιτελείων να οφείλεται στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος προς τους αιφνιδιασμένους Ευρωπαίους ηγέτες!

Όπως μας υπέδειξε οξυδερκής αναγνώστης με σχόλιό του σε προηγούμενο άρθρο μας, ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος! Η ακριβής διατύπωση του Quatremer είναι: "Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins..." Σημειωτέον ότι η πηγή δεν είναι τυχαία, καθώς ο J. Quatremer ηταν παρών στις Κάννες, είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog "Παρασκήνια των Βρυξελλών" (Coulisses de Bruxelles).


Αν αυτή η πληροφορία αληθεύει, τότε πράγματι έχουμε την εξήγηση του "μυστηρίου" της ξαφνικής αποστρατείας των τεσσάρων αρχηγών: ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον της οργής των Ευρωπαίων ηγετών για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε χωρίς συνεννόηση μαζί τους, αναζήτησε δικαιολογία σε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες δεν ντράπηκε να διατυπώσει προς το Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ. Και για να δώσει κάποιο βάρος στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και κάποια δραματικότητα στις στιγμές, φρόντισε να έχει προηγουμένως "καρατομήσει" το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας. Μιας στρατιωτικής ηγεσίας αποτελούμενης από τέσσερις εξαιρετικούς αξιωματικούς, άψογους στα καθήκοντά τους.

Το τίμημα που πλήρωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να δοθεί κάποια επίφαση αλήθειας και δραματικότητας στην ψεύτικη δικαιολογία του πρωθυπουργού ήταν βαρύτατο, με την αποστρατεία 16 ανώτατων αξιωματικών. Στο Στρατό Ξηράς, αποστρατεύτηκε του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που είχε τοποθετηθεί το Μάρτιο του 2011 και άλλαξαν διοικήσεις όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί, ενώ ο νέος Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζαζιάς εγκατέλειψε τη θέση του σωματάρχη του Δ΄ ΣΣ με μόλις 6 μήνες στο πόστο. Στο Πολεμικό Ναυτικό, η επιλογή του ως τότε αρχιεπιστολέα της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης, ένατου στην ιεραρχία, υποναυάρχου Χρηστίδη, οδήγησε στην αποστρατεία ολόκληρου σχεδόν του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου. Ενώ στην Πολεμική Αεροπορία, ο αντιπτέραρχος Τσαντιράκης αναλαμβάνει Α/ΓΕΑ μετά από 6 μόλις μήνες στη θέση του ΑΤΑ. Ασχέτως των προσόντων των νέων αρχηγών, το αποτέλεσμα είναι ότι σε μια στιγμή κρίσης, τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής, με την ένταση στη Ν.Α. Μεσόγειο να συνεχίζεται αμείωτη, η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο σύνολό της άπειρη στα καθήκοντά της, και αυτό όχι μόνο σε επίπεδο αρχηγών, αλλά και στα αμέσως χαμηλότερα επίπεδα σχηματισμών.

Αλλά εκτός από το πλήγμα σε επίπεδο εμπειρίας και συνέχειας της ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται και ένα ηθικό πλήγμα, βαρύτατο και άδικο: μετά από 37 χρόνια δημοκρατικού βίου και απόλυτης αφοσίωσης στα καθήκοντά τους, με την προσήλωσή τους στο δημοκρατικό πολίτευμα να είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, και χωρίς να υπάρχει ούτε ελάχιστο ψήγμα αλήθειας σε τέτοιες κατηγορίες, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βλέπουν τον πρωθυπουργό της χώρας να διασύρει τη φήμη τους στο εξωτερικό, ως πιθανές υπαίτιες πραξικοπήματος! Και τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας όχι μόνο να μην προστατεύει τα στελέχη του, αλλά και να επικυρώνει αυτές τις λογικές εκτελώντας αδιαμαρτύρητα το έργο της καρατόμησης.

Ντροπή, κύριε Παπανδρέου! Ντροπή, κύριε Μπεγλίτη!
Πόση ζημιά ακόμα θα κάνετε στην Ελλάδα;
Φύγετε επιτέλους, αρκετό κακό κάνατε.ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου