Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κατοχή με αντάλλαγμα την "σωτηρία" μας...


Ολόκληρο το σχέδιο της Γερμανίας για πλήρη έλεγχο της Ευρώπης, ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά και δείχνει και το μέλλον που θα έχει η Ελλάδα. Σήμερα που θα δημοσιοποιηθεί η Πράσινη Βίβλος της Κομισιόν από τους κ. Μπαρόζο και Ρεν θα καταλάβουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει σωτηρία μέσω του ευρωομολόγου.

Το έγγραφο που άφησε η Κομισιόν να διαρρεύσει επιβεβαιώνει ότι ήρθε το τέλος της Ευρώπης της αλληλεγγύης. «Η Κομισιόν θα μπορούσε, υπό εξαιρετικές περιπτώσεις, να θέσει μια χώρα της ευρωζώνης σε καθεστώς επιτροπείας εάν αθετεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της».

Αυτό είναι όλο το κόλπο. Η Ελλάδα και οι άλλες απείθαρχες χώρες μπαίνουν σε καθεστώς επιτροπείας με αντάλλαγμα τη σωτηρία τους από τη χρεοκοπία.
Η Κομισιόν θα προβλέπει τον αυστηρό έλεγχο της σύνταξης των προϋπολογισμών, ουσιαστικά δηλαδή θα φτιάχνεται στις Βρυξέλλες, και μια αυστηρή λιτότητα και επιτήρηση ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή η χώρα να επωφεληθεί από το ευρωομόλογο.

Ο Μπαρόζο κάνει τα πάντα προκειμένου να εξευμενίσει τη Μέρκελ και βάζει στην Πράσινη Βίβλο του πολύ αυστηρούς όρους.
Το έγγραφο διέρρευσε από το Reuters και αναφέρει ότι πιθανότητα να μπορούν οι ευρωπαϊκές αρχές να θέτουν ένα υπό πτώχευση κράτος σε καθεστώς επιτροπείας, εάν αυτό αθετεί κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις του.

Υπό τον τίτλο «ενισχυμένη επιτήρηση και παρέμβαση στις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές», αξιωματούχοι της Κομισιόν λένε ότι το όποιο νέο σχέδιο για τα κοινά ομόλογα θα πρέπει να εδράζεται στην ισχυρή τους πιστοληπτική αξιολόγηση.
«Η εξυπηρέτηση των Ομολόγων Σταθερότητας, ή πιο συγκεκριμένα της καταβολής τόκου για τα κοινά ομόλογα, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση», αναφέρει η Πράσινη Βίβλος.

«Μια εναλλακτική επιλογή ως προς αυτό θα ήταν να παραχωρηθούν σημαντικές και ενισχυμένες εξουσίες παρέμβασης της ΕΕ σε περιπτώσεις σημαντικών δημοσιονομικών εντάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να τεθεί ένα κράτος-μέλος υπό κάποια μορφή επιτροπείας».

Το έγγραφο αναφέρει μία ακόμα επιλογή, να επιβληθεί όρος στις χώρες που δανείζονται μέσω ευρωομολόγου να εξυπηρετούν πρώτα το συγκεκριμένο χρέος, πριν χρησιμοποιήσουν τα ποσά που άντλησαν στους εθνικούς τους προϋπολογισμούς.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι –κι ας φανούμε πεσιμιστές- ακόμη και η κουβέντα που γίνεται για τις έγγραφες εγγυήσεις είναι στην ουσία άνευ ουσίας. Η εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στην Κομισιόν είναι αποφασισμένη στις Βρυξέλλες. Οι Γερμανοί, φορώντας την προβιά της ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης και της οικονομικής διακυβέρνησης θα κάνουν τις μικρές χώρες του νότου υποχείριά της. Και όταν η κρίση φτάσει και στη Γαλλία, θα κάνουν το ίδιο και μ’ αυτήν.

Καταφέραμε να ξεφορτωθούμε την πράσινη πολιτική του κ. Παπανδρέου, θα τη βρούμε από την Πράσινη Βίβλο του κ. Μπαρόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου