Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Bild: Κυρία Μέρκελ, πάρτε το ευρώ πίσω από τους Έλληνες

Οι εκκλήσεις στη Γερμανία να γίνει και σε αυτή τη χώρα δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη έπεσε σε «ώτα μη ακουόντων» σήμερα, με την μαζικής κυκλοφορίας εφημερίδα Bild να παραδέχεται στον ιστότοπό της ότι η ιδέα «απορρίφθηκε ξεκάθαρα» από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Η συντηρητική μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα είχε σήμερα τον τίτλο «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς δημοψήφισμα. Πάρτε το ευρώ πίσω από τους Έλληνες».





Έφερε ένα ανώτερο στέλεχος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ, να υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους Γερμανούς να εκφραστούν.


Όμως μερικές ώρες αργότερα, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέσυρε τα σχέδιά του να τεθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας σε δημοψήφισμα, η Μπιλντ ανέφερε στον ιστότοπό της πως κανένα σημαντικό στέλεχος ούτε της κυβέρνησης της Μέρκελ, ούτε της αντιπολίτευσης, δεν υποστήριξε την πρόταση.


Γερμανοί νομικοί επισήμαναν ότι το ομοσπονδιακό Σύνταγμα της Γερμανίας δεν προβλέπει διεξαγωγή πανεθνικής εμβέλειας δημοψηφισμάτων για γενικά θέματα. Επιτρέπει μόνο δημοψηφίσματα για την αλλαγή των συνόρων των ομόσπονδων κρατιδίων, και αυτά μπορούν να διεξάγονται αποκλειστικά στα κρατίδια που αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου