Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα χάνει το στόχο ιδιωτικοποιήσεων το 2012 λόγω της κρίσης.


Ελλάδα μπορεί να μην επιτύχει τον στόχο της για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το επόμενο έτος λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού που υπεύθυνος για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε σημερινή συνέντευξή του.
Οι επανειλημμένες αποτυχίες της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, έχουν εξοργίσει τις διεθνείς δανειστές, εγείροντας ερωτήματα για το αν θα συνεχίσουν επ 'αόριστον να την δανείζουν για να την κρατήσουν στη ζωή.
Ο Κώστας Μητρόπουλος, επικεφαλής του Ταμείου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή πως ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις ύψους 9,3 δισ. ευρώ για το 2012 ήταν «εφικτός», με βάση τις παραδοχές του σχεδίου προϋπολογισμού.
"Αλλά η πραγματικότητα θα δείξει αν οι προβλέψεις αυτές είναι ρεαλιστικές. Προκειμένου να είναι σε θέση να πουλήσει κανείς, θα πρέπει να υπάρχουν αγοραστές», είπε, σημειώνοντας ότι ακόμα και η Γερμανία απέτυχε αυτή την εβδομάδα να πουλήσει όλα τα ομόλογα της σε μια δημοπρασία. "Εάν αυτή η (δύσκολη οικονομική) κατάσταση συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα είναι δύσκολο για μας να βρούμε αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία μας."
Η Ελλάδα είχε αρχικά συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές της για την άντληση 5 δισεκατομ. ευρώ από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων φέτος. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη σύσταση του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και η καταρρέουσα αγοραία αξία στο χρηματιστήριο Αθηνών ανάγκασαν την κυβέρνηση να μειώσει τον στόχο σε 4 δισ. ευρώ. Τώρα η Ελλάδα προβλέπεται να εισπράξει μόλις 1,8 δισ. ευρώ φέτος.
Σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ του περασμένου έτους, η Ελλάδα οφείλει να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ έως το 2015 για να πείσει τους δανειστές της ότι σκοπεύει σοβαρά να μεταρρυθμίσει την μη ανταγωνιστική οικονομία της και ότι επίσης προτίθεται να επωμιστεί μέρος του κόστους.
Η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα πιέζει τώρα για την εφαρμογή ενός δύσκολου προϋπολογισμού λιτότητας για το 2012 από το Κοινοβούλιο, βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση κεφαλαίων από το δεύτερο σχέδιο διάσωσης αξίας επιπλέον 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα.
Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της Κυριακής του Ελεύθερου Τύπου έδειξε ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων αναμένουν η οικονομία της χώρας τους να παραμείνει στη σημερινή στασιμότητα της ή να επιδεινωθεί περαιτέρω με τη νέα κυβέρνηση.
Η Ελλάδα είναι στο τέταρτο έτος της ύφεσης. Το, δε, σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει την κάμψη της οικονομίας κατά 2,8% το 2012 μετά από συρρίκνωση πάνω από 5% φέτος.
 Σχόλιο : Η καραμέλα πως όταν το σπίτι χρώστα οφείλει να πουλήσει τα ασημικά πρέπει να τελειώσει. Όταν ένα σπίτι χρώστα δεν ξεπουλιέται και μάλιστα τζάμπα, αλλά βγαίνουν στην γύρα αυτοί που ζουν σε αυτό, να βρουν την οποιαδήποτε εργασία για να καλύψουν τα έξοδα. Όποτε στην περίπτωση της ακίνητης δημοσιάς περιουσίας ας στρώσουν το πισινό τους αυτοί που την διαχειρίζονταν και διαχειρίζονται και αντί να την απαξιώνουν, επιτέλους ας κάτσουν να τις εξυγιάνουν προς όφελος του κράτους και κατ επέκταση του Ελληνικού λαού.. Την ώρα που δεκάδες κτήρια στην Αθηνά  κρατικής ιδιοκτησίας  μένουν εγκαταλελειμμένα κάποιοι προτιμούν αντί να τα αξιοποιούν μεταστεγάζοντας δημοσίους τομείς και υπηρεσίες να νοικιάζουν ιδιόκτητα κτήρια!!! Αυτό αποτελεί από μόνο του σκάνδαλο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου