Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Υπαναχωρούν μετά την κατακραυγή σταδιακά οι βουλευτές


Οι σφοδρές αντιδράσεις και η κατακραυγή, ώθησαν πολλούς πρώην βουλευτές από αυτούς που περιλαμβάνονταν στη λίστα των αναδρομικών, να υπαναχωρήσουν και να δηλώσουν ότι δεν θέλουν να πάρουν τα χρήματα αυτά. 

Χθες, δημοσιοποιήθηκε κατάλογος με 117 πρώην βουλευτές των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικές αποδοχές και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή των απολαβών τους.
Με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις πολλοί βουλευτές τονίζουν ότι δεν θα πάρουν αυτά τα χρήματα ή ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους, ωστόσο κανείς δεν παραιτείται ουσιαστικά και μόνιμα του δικαιώματός του να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε ανακοίνωσή του σχολίασε ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών. Και όπως δηλώνεται «τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού διατυπώσει την ξεκάθαρη θέση, να μην διεκδικήσουν οι βουλευτές-μέλη της την καταβολή αναδρομικών, συναισθανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας».

Η ΝΔ διά του γραμματέα της ΚΟ, Κωνσταντίνου Τασούλα, «άδειασε» όσους πρώην και νυν βουλευτές επιμένουν στη διεκδίκηση, τόνισε ότι όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος έχουν παραιτηθεί της διεκδίκησης και χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη» την επιμονή ορισμένων να ζητούν τα χρήματα αυτά την ώρα που η χώρα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσης.




Σχόλιο : Το ότι αρχίζουν να υπαναχωρούν δεν αίρει την αδικαιολόγητη θρασύτατη και άπληστη πρόθεση τους να ζητήσουν χρήματα την ώρα που ο κόσμος δεν έχει χρήματα για τις βασικές του ανάγκες… Η λίστα με τα ονόματα θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή για να θυμόμαστε καλά και ποια ήταν τα πρόσωπα που είχαν το θράσος να διεκδικήσουν αυτά τα λεφτά αλλά και για να ασκούμε κριτική στους εαυτούς μας που κάποτε τους ψηφίσαμε…


1 σχόλιο:

  1. T.Eleni: Δεν υπαναχωρούν. Το ότι το λένε δε σημαίνει ότι θα το υπογράψουν κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή