Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Tο "πρώτο θέμα" προαναγγέλλει επεισόδια κατά τη διάρκεια της επετείου.


Tο πρώτο θέμα προαναγγέλλει θερμά επεισόδια κατά τη διάρκεια της επετείου για το πολυτεχνείο πράγμα που σημαίνει πως είναι ήδη στημένα!

Το παρακράτος για ακόμη μια φόρα θα κάνει το θαύμα του.
τα σενάρια που παίζουν είναι δύο.

1) Η θα σφαχτούν στο πολυτεχνείο κνίτες με μπαχαλάκιδες και η αστυνομία απλά θα τους κοιτάζει ή

2) Παρακρατικοί-κρατικοί μαζί με μπαχαλάκιδες, θα φροντίσουν για ακόμη μια φόρα να κάνουν τα γνωστά επεισόδια με τους αστυνομίκους των ματ, ώστε να σπάσει η πορεία του κόσμου και τα κλασσικά γεγονότα να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στα κεντρικά δελτία, καπελώνοντας τη πορεία που θα κάνουν πολίτες και φοιτητές.
Η "μηδενική ανοχή" και η "εντολή" για τυφλή κρατική βία είναι δεδομένα.

Όπως και να έχει, από τη στιγμή που το πρώτο θέμα, έχει ολόκληρο προπαγανδιστικό ρεπορτάζ από τώρα… Τα επεισόδια πρέπει είναι δεδομένα.

Στόχος: αλλαγή πολιτικής ατζέντας, έστω και για 1-2 μέρες, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και φυσικά καπέλωμα των όσων κατέβουν στους δρόμους για να φωνάξουν εναντία στη "κυβέρνηση συνεργασίας" που βασικό στόχο έχει να εκτελέσει τα συμβόλαια των δανειστών μας και να διασφαλίσει τα κέρδη τους.


 Με δεδομένο ότι το πρώτο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι η οικονομία, το δεύτερο φαίνεται ότι είναι η επικείμενη επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δηλαδή η επόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.
 
Η νέα κυβέρνηση φοβάται “θερμή υποδοχή” από τους κουκουλοφόρους και, προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο, εκτός από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ.Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε και με τον κ. Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Προφανώς στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το “τετραήμερο του τρόμου” που ξεκινά από την Δευτέρα για την Ελληνική Αστυνομία καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το γιγαντιαίο σχέδιο για τον εορτασμό της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, ασχολούνταν εδώ και μέρες με τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς υπάρχουν φοβοι αλλα και πληροφοριες ότι ομαδες αντιεξουσιαστων ετοιμαζονται να στησουν ένα ανευ προηγουμενου σκηνικο πολεμου στο κεντρο της πολης ώστε να υποδεχθουν.. θερμα τη νεα κυβερνηση και να δημιουργησουν κλιμα..
 

Έτσι, μπροστά στο ανοικτό ενδεχόμενο την Πέμπτη που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, ακόμη και η Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους ενώ για πρώτη φορά, προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.
 

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που ξεπερνά τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.
 

Μπορεί για πρώτη φορά να μην προβλέπεται στο σχέδιο της Αστυνομίας η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ (βρίσκονται εδώ και μήνες καθηλωμένα λόγω έλλειψης συντήρησης) , όμως σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών - θα παίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες.
 

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες τις ημέρες του εορτασμού θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες. Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:
• Θα λαμβάνουν μέτρα 7000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
 
• Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
• Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
• Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα "ζουμάρουν" στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.
 
• Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού ( ο…γνωστός «Αίαντας») προκειμένου να μην πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα., καθώς θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών. Και αυτό γιατί η χρήση χημικών, απέτυχε παταγωδώς αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος απλοί διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τα τέσσερα στάδια του σχεδίου που εκπονεί η αστυνομία

1) Φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Βουλής, και των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ειδικά για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί θα ανέβει το τείχος – κάγκελο από πλέξι γκλάς…

2) Επόπτευση όλων των δρόμων από όπου θα περάσει η πορεία. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, σε σχήμα "Π" θα κυκλώσουν περιμετρικά την πορεία θα απομακρύνουν αμέσως και θα συλλαμβάνουν κουκουλοφόρους, άτομα με σακίδια που ενδεχομένως περιέχουν πέτρες και μολότοφ.
3) Κινήσεις των αστυνομικών από τις δύο το μεσημέρι οπότε θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου και αφορά την φύλαξη των χώρων του ιδρύματος αλλά και το ενδεχόμενο αντιεξουσιαστές να εισέλθουν στους χώρους του πανεπιστημίου. 
4) Σχέδιο ασπίδα για την περίπτωση πρόκλησης των επεισοδίων. "Οι οδηγίες που έχουν πάρει οι επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί και να μην προκαλούν. Βέβαια στην περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια η αντίδραση των αστυνομικών θα είναι άμεση. Όπως και πέρσι δεν θα υπάρξει ανοχή..." τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Δεν προαναγγέλονται μόνο γιάυτό αλλά για να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ τον κόσμο κα να ΜΗΝ κατέβει ..! Έτσι θα έχουν ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και μάλιστα με σχέδια μάχης της Αθήνας που τα έχουν ..χιλιοπαίξει !!! Πατριώτες , όπως στις περισσότερες (επιτυχημένες ) επαναστάσεις ΟΛΑ ξεκινούν από την επαρχία που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΘΕΙ !!! Αυτήν ΤΡΕΜΟΥΝ γι΄αυτό και το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ μετά την 28η ΌΠΩς και στην παρέλαση της ΧΙΟΥ προχθές ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή