Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σε ύψος ρεκόρ, τα ιταλικά spread - Κίνδυνος και για τη Γαλλία...

Σε νέο ύψος - ρεκόρ αυξήθηκε η απόδοση των ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων έφθασε στο 6,399% και το spread τους έναντι των αντίστοιχων γερμανικών...
εκτινάχτηκε στις 459 μονάδες βάσης (4,59 ποσοστιαίες μονάδες). Οι αγορές θεωρούν μη βιώσιμες αποδόσεις 10ετών ομολόγων της τάξης.... του 6,5%, σημειώνουν οι Financial Times, ενώ προσθέτουν ότι επίπεδα 450 μ.β. στα spreads είχαν προκαλέσει την επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων για τα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα από τους οίκους εκκαθάρισης των συναλλαγών σε ομόλογα. 




Ανησυχητική ένδειξη, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι και η άνοδος του κόστους δανεισμού της Γαλλίας, καθώς το spread των ομολόγων της έναντι των γερμανικών έφθασε στο επίπεδο - ρεκόρ των 135 μονάδων βάσης. Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η Γαλλία θα χάσει την ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση που έχει (ΑΑΑ). Η αυξανόμενη ανησυχία για την Ελλάδα, προσθέτει το δημοσίευμα, μπορεί να υπονομεύσει τις προγραμματισμένες για σήμερα δημοπρασίες ομολόγων στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Από: e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου