Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Οργή για το συνεχές ψέκασμα των διαδηλωτών με χημικά!!


 Μεγάλη οργή έχει προκαλέσει η βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων του κινήματος «Occupy» από αστυνομικές δυνάμεις στην Αμερική, κυρίως μεχρήση σπρέι πιπεριού

Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «επίθεση» εναντίον της νεαρής Ελίζαμπεθ Νίκολς, η οποία, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση στην πόλη Πόρτλαντ την περασμένη Πέμπτη, δέχτηκε ρίψη με το εν λόγω σπρέι κατευθείαν στο πρόσωπο και από πολύ κοντινή απόσταση.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον ρεπόρτερ της εφημερίδας «Ορεγκόνιαν», Ράντι Ράσμουσεν, «κατά τύχη» όπως επεσήμανε ο ίδιος, έχει κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

«Εκείνη την ώρα ένιωσα το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να παίρνουν φωτιά», περιέγραψε.
Τον τελευταίο καιρό, η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία έχει σχεδόν ταυτιστεί με τις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στην Αμερική, όπως επισημαίνεται και στην εφημερίδα Huffington Post.

Η εν λόγω φωτογραφία της Ελίζαμπεθ Νίκολς λήφθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνη της84χρονης Ντόρλι Ρέινεϊ, η οποία δέχτηκε ακριβώς του ίδιου είδους επίθεση από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης του κινήματος «Καταλάβετε το Σιάτλ»
 
Στο μεταξύ, άλλοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το εν λόγω "όπλο" ενάντια ομάδας φοιτητών που έκανε καθιστική διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην πόλη Σακραμέντο. Οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" διαμαρτύρονταν για την διάλυση των σκηνών που είχαν στήσει στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

 Σύντομα, οι δυνάμεις ασφαλείας τους "ψέκασαν" με το χημικό και στην συνέχεια προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις. Οι φοιτητές τούς φώναξαν "Ντροπή σας".
 

ΣΧΟΛΙΟ : Οι Αμερικάνοι τελικά έχουν μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα από ότι εμείς! Λυπούμαστε που το λέμε αλλά τελικά έτσι δείχνει το πράγμα ότι είναι…

tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου