Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία για τον νέο πρωθυπουργό


Συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών - Ο Λουκάς Παπαδήμος η λύση που δείχνει να κερδίζει έδαφος.  Από λεπτό σε λεπτό η ανακοίνωση του.
 Σε εξέλιξη είναι η καθοριστική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για το πρόσωπο που αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά το ναυάγιο της επιλογής Πετσάλνικου για το πρωθυπουργικό αξίωμα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τους υπουργούς του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Λουκάς Παπαδήμος έθεσε τρεις όρους για να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, ενώ έκανε και ένα βήμα πίσω. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Παπαδήμου αργά το βράδυ, η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ φαίνεται να οριστικοποιείται. 

Οι όροι που έθεσε ο κ. Παπαδήμος είναι:

-Πρώτον, ζητά την υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων στο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση

-Δεύτερον, θέλει τη συμμετοχή και πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση και

-Τρίτον, δεν αποδέχεται να υπάρξει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την κυβέρνηση στην οποία θα είναι πρωθυπουργός, αλλά αν απαιτηθεί να υπάρξει μία μικρή επιμήκυνση.

Αντίθετα, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως δεν θέτει θέμα δικών του επιλογών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Ευ. Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου