Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ ΤΕΛΟΣ! ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!


ΑΝΤΛΗΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΤΟΚΑ 5 ΔΙΣ € ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ... 6,1%!!!!
Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Το ποσό των 5 δισ. ευρώ άντλησε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας μέσω δημοπρασίας 12 μηνών εντόκων γραμματίων του δημοσίου, καταβάλλοντας επιτόκιο ρεκόρ.
Είναι ασφαλές πλέον να ειπωθεί πως η Ιταλία, η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος (€1,9 τρις) και το τρίτο μεγαλύτερο ΑΕΠ, στην ευρωζώνη, έχει χρεοκοπήσει επί της ουσίας!


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, το ιταλικό υπουργείο οικονομικών δανείστηκε με επιτόκιο 6,087% έναντι 3,570% στη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων την 1η Οκτωβρίου.
Για να γίνει απολύτως κατανοητό το μέγεθος της σημερινής πανωλεθρίας, σημειώνουμε πως η τελευταία δημοπρασία 12μηνων εντόκων γραμματίων της Ελλάδας, στις 13 Απριλίου του 2010, παραμονές υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο, έβγαλε επιτόκιο 4,85%!!!!
Εν μέσω αυτών των τραγικών εξελίξεων, προωθείται με γοργούς ρυθμούς, η υποψηφιότητα τουπρώην ευρω-επιτρόπου Μάριο Μόντι στη θέση του πρωθυπουργού κυβέρνησης "εθνικής"(δηλαδή, μνημονιακής και ευρωδουλικής) ενότητας, θυμίζοντας έντοντα το "ελληνικό παράδειγμα" Παπαδήμου!
Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όρισε τον Μόντι ισόβιο γερουσιαστή δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να ψηφίζει στην Άνω Βουλή. Τα διεθνή ΜΜΕ ερμηνεύουν την εν λόγω κίνηση ωςπρομοτάρισμα του Μόντι για τη θέση του πρωθυπουργού.
Η Γερουσία της Ιταλίας επισπεύδει τη διαδικασία της κρίσιμης ψηφοφορίας για την έγκριση των νέων μνημονιακών μέτρων. Η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή στη Γερουσία και θα ακολουθήσει -πιθανότατα το Σάββατο- η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Μετά την έγκριση των μέτρων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, ενώ φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση του και να στηρίζει πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ο Μάριο Μόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου