Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πούτιν: Το χρέος ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Έκκληση προς τους βουλευτές να επιλέγουν ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες που μπορούν να αντιμετωπιστούν και ποιες πρέπει να περιμένουν, απηύθυνε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν σε προεκλογική του ομιλία.

Διευκρίνισε, δε, πως η Ρωσία δεν μπορεί να επιβιώσει με απώλεια εθνικής κυριαρχίας όπως η Ελλάδα και άλλες δυτικές χώρες που έχουν χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους.


«Η Ρωσία δεν μπορεί να υπάρξει έτσι, πρέπει να ζήσουμε αναλόγως των πόρων μας», τόνισε χθες ο Πούτιν μιλώντας σε συνέδριο "αγροτικής διανόησης" και αντιμετωπίζοντας πιέσεις να μην υπάρξουν περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα της κυβέρνησης.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή στο χρόνο δεν σημαίνει ότι θα διακοπούν τα προγράμματα για τη δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας και της στέγασης, ωστόσο θα γίνει ορθολογικότερη η διασπορά τους στο χρόνο.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί ή και να γίνουν τα πράγματα χειρότερα από τη δεκαετία του 1990, διότι "υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάτω από το βάρος του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους να γκρεμιστεί όλη η οικονομία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου