Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

BINTEO- KANEΛΛΗ: «Μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν»

«Στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμα όμορφοι, αλλά χρειάζεστε ακόμα την Ακρόπολη για να έχετε μια ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» , ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη στη live συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και μετά την πρώτη ερώτηση του Jon Snow για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Μία απάντηση με...
εμφανή δηκτική απόχρωση

Για να συνεχίσει:
«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ανακοίνωση και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την οποία δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως δημοκρατική διαδικασία.


Φυσικά» , είπε «και εναντιωνόμαστε στο δημοψήφισμα διότι είναι ένα ψεύτικο δημοψήφισμα πρόκειται για ωμό εκβιασμό καθώς γίνεται εν μέσω κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο» .

Σε ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, η κ. Κανέλη υπήρξε εντελώς φλεγματική.
«Το ερώτημα θα είναι θέλετε να πεθάνετε η να σας σκοτώσουμε» ;

Ακόμα πιο καυστική η κ. Κανέλη παρατήρησε, όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν υπάρχει σύστημα φοροείσπραξης και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν τους φόρους, πως υπάρχουν χρήματα που κλάπηκαν από τους Έλληνες και πήγαν σε ελβετικές τράπεζες η σε μπίζνες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλείται αυτός ο λαός να πληρώσει έξι φόρους μέσα σε δυο μήνες και με το μισθό μειωμένο στα δύο. Αυτό δεν γίνεται, τόνισε.

«Στις δημοκρατίες μία είναι η λύση. Εκλογές. Αφήστε τον λαό να δείξει τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε να παράγουμε, τι να πληρώσουμε και να δείξει η Ελλάδα πως μπορεί όντως να είναι μια πλούσια χώρα. Εκλογές αλλιώς δεν είναι δημοκρατία και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρώπη φοβάται τόσο πολύ τις εκλογές» , κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου