Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΥΡΩ ως «5η Φάλαγγα» και ΕΥΡΩΜΟΛΟΓΑ αντί για τανκς!


Ευρωζώνη τέλος, όπως δείχνουν οι εξελίξεις με την τελευταία επιλογή του ευρωομολόγου να συνεπάγεται κατάληψη της Ευρώπης από την Γερμανία που μετά το 1939 επανέρχεται μόνο που αντί για τανκς, έχει ευρωομόλογα για να κατακτήσει τα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη.

Ο Γερμανοί σε μια προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανή την εσωτερική αγορά της ευρωζώνης που έχει φέρει πρωτόγνωρη ευημερία στο Βερολίνο, έχει αρχίσει να συζητά για … ευρωομόλογο, όχι για το 2013, αλλά μέχρι το καλοκαίρι. Αλλά με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία των χωρών που θα αναλάβει την κάλυψη του χρέους τους. Δηλαδή Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας,Βελγίου. Θα αναλάβει το Βερολίνο, πρακτικά την διακυβέρνηση και θα καλύψει το κοινό ταμείο ελλείμματα περίπου 2,5 τρις ευρώ!

Το Βερολίνο εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να τυπωθεί χρήμα, η μοναδική λύση που θα μπορούσε να σώσει την ευρωζώνη, αφού θα υποχωρούσε η αξία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο περίπου στο 1,10-1,20 και εκεί πραγματικά θα μπορούσαν οι χώρες της ευρωζώνης να διασωθούν μεσοπρόθεσμα με ενίσχυση των εξαγωγών τους και άμεσα με την κάλυψη των ελλειμμάτων τους. Όπως κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια δηλαδή.

Βέβαια η Γερμανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το τύπωμα χρήματος ως «δαιμονικό πράγμα»καθώς το πληθωριστικό φάντασμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης είναι ζωντανό ακόμα στην Γερμανία.

Πάντως η κατάσταση απλά «δεν πάει άλλο» και φαίνεται ότι το ευρώ εξελίσσεται σε έναν «Δούρειο Ίππο», μια «5η Φάλαγγα» που όπως στην Μαδρίτη του ισπανικού εμφυλίου, έτσι και εδώ δουλεύει για λογαριασμό των «γερμανικών μεραρχιών» του ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle οι κυβερνήσεις Ιρλανδίας και Πορτογαλίας θέλουν «εδώ και τώρα» «κούρεμα» του χρέους τους.
Αυτός που αποκάλυψε το θέμα είναι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούμαν, ο οποίος είπε ότι «το Δουβλίνο προετοιμάζεται να ζητήσει κούρεμα του χρέους της χώρας, αφού τα μέτρα λιτότητας έφεραν πρωτοφανή ύφεση και αυτή θα αυξήσει έως και 115% το έλλειμμα στο ΑΕΠ της Ιρλανδίας μέσα στους επόμενους 24 μήνες«!

«Οι Ιρλανδοί έκαναν το χρέος τους στην επιχείρηση διάσωσης του ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιρλανδία δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τουλάχιστον έως το 2020«. Φαίνεται δηλαδή ότι οι «δούλοι» ξεσηκώνονται…

Ανάλογη στάση προαναγγέλλεται ότι θα τηρήσει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που μέσα στην εβδομάδα καταθέτει προς ψήφιση προϋπολογισμό.
Ο πρόεδρος Καβάκο Σίλβα έκανε σαφές στην Άγκελα Μέρκελ και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα του είναι η απομείωση του χρέους στα επίπεδα της Ελλάδος!

Θα το δεχθούν οι ιδιώτες; Mάλλον απίθανο! Εδώ δεν δέχονται τα «ψιλά» της Ελλάδας να «κουρέψουν», θα δεχθούν και άλλων δύο – τουλάχιστον – χωρών;
Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν Μέρκελ και Σαρκοζί, στα πρότυπα της Συμφωνίας Σένγκεν, το οποίο φιλοδοξούν να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους, όπως αναφέρει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα Welt am Sonntag, δεδομένου ότι θα χρειαζόταν μία μακρόχρονη διαδικασία για να αλλάξουν οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα κληθούν να συμφωνήσουν σε ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας μεταξύ τους και να το εφαρμόσουν από τις αρχές του 2012.

Δημοσίευμα της Bild επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο αναφέρει ότι οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους στην σύνοδο κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας οι αλλαγές να συμφωνηθούν και να ισχύσουν το αργότερο ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σε ό,τι αφορά το ευρωομόλογο, το οποίο η Γερμανία εξακολουθεί να απορρίπτει ως λύση πριν υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, υπογραμμίζει πλέον μιλώντας στην Bild ότι δεν αποκλείει την υιοθέτηση του ευρωομολόγου, καλεί ωστόσο τις κυβερνήσεις να σκεφτούν τη λύση αυτή στο τέλος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στο μεταξυ η Ευρωζώνη κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές.

«Είναι ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης για όλα τα μέλη της Ευρωζώνης: διακυβέρνηση με πραγματικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη»,τόνισε η Πεκρές στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

«Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήρια δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες», πρόσθεσε.

«Η Ευρωζώνη θα κινηθεί προοδευτικά προς μια πιο ενισχυμένη ολοκλήρωση», υπογράμμισε η Πεκρές που μοιάζει περισσότερο με υπουργό κυβέρνησης του Βισύ…

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου