Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δε συμφώνησαν Παπανδρέου-Σαμαρας


Εμπλοκή στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης - Επιμένει η ΝΔ στην μη συμμετοχή στελεχών της στο νέο σχήμα - Έγγραφες διαβεβαιώσεις ζητά η ΕΕ για τη συνθήκη - Αντιδρά η ΝΔ

Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά από 24 ώρες συνεχών διαβουλεύσεων. Όπως όλα βεβαιώνουν η εμπλοκή σχεδόν από την πρώτη στιγμή δεν οφείλετε σε διαφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά στην επιμονή της ΝΔ για μη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στην νέα κυβέρνηση και στην απαίτηση της ΕΕ να υπογραφεί κοινή δέσμευση και από τα δύο κόμματα ότι θα τηρήσουν τους όρους που συνοδεύουν την δανειακή σύμβαση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει ευθέως στην ΝΔ την εμπλοκή ενώ από την πλευρά της ΝΔ τηρείται απόλυτη σιγή. Μάλιστα επιτελείς του Α. Σαμαρά αρνούνται να επιβεβαιώσουν ακόμα και την συμφωνία στο όνομα του νέου πρωθυπουργού την οποία άφησε σαφώς να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος. «Εμείς πάντως δεν δίνουμε κάτι τέτοιο» ήταν η λακωνική απάντηση επιτελών του Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου στην τελευταία επικοινωνία του με τον Α. Σαμαρά, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας αν η ΝΔ επιμείνει στην θέση της και δεν δεχθεί να στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση και πρόσωπα του δικού της χώρου. 





newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου